“Ik kan door mijn baan iets betekenen voor de mensen om mij heen!”

Geert (39 jaar) begon als stagiair bij Red een Kind en is nu manager Expertise & Development. Sport is zijn grote liefde: in een vorig leven was hij gymdocent en personal trainer. Geert is getrouwd met Annebeth en vader van vier dochters.  

geert geeft een presentatie over het werk van Red een Kind
“Als je denkt dat je
écht niet meer kan, en alle hoop hebt opgegeven, dan kan je nóg een keer zo ver”

“Uiteindelijk kan je meer dan je denkt: dat is veerkracht. Dat geldt voor mijn dochter die ik een zetje geef zodat ze voor het eerst zelf fietst. Ze valt, huilt en probeert het dan nog een keer. Als het dan lukt, is ze zo trots als wat! Dat geldt ook voor de man die ik sprak in Zuid-Soedan. Vier keer was hij een winkel begonnen. Vier keer was het door de rebellen kapotgeschoten en platgebrand. Hij verloor hoop en wilde opgeven. Maar hij had mensen om hem heen die hem aanmoedigden. Toen heeft hij voor de vijfde keer een winkel gebouwd. Als je denkt dat je echt niet meer kan, en alle hoop hebt opgegeven, dan kan je nog een keer zo ver. 

Ik doe dit werk omdat ik iets voor anderen wil betekenen met mijn leven. Als personal trainer genoot ik ervan om betrokken te zijn bij mensen. Om te zoeken naar wat de ander nodig heeft om zich te ontwikkelen en ervoor te zorgen dat iemand tot zijn recht komt. Dat doe ik in de kern nog steeds, als manager van mijn team, maar ook breder. Ik kies er heel bewust voor om bij een organisatie te werken waarin op een duurzame manier geholpen wordt, er gekeken wordt naar de kracht die mensen in zich hebben.  

Als beginnend sportdocent kwam ik voor het eerst in aanraking met het werkveld. Ik ging naar Bolivia met als missie om kinderen via sport weerbaarder te maken. Ik zag kinderen die het zwaar hadden, lijm snoven om de dag door te komen. Ik leerde ook: met alleen goede bedoelingen kom je er niet. De westerse wereld kan heel goede initiatieven bedenken, zonder oog te hebben voor wat écht nodig is. Dan hebben we misschien het gevoel dat we een verschil maken, maar op lange termijn blijft er weinig van over. Dit werkveld is ontzettend complex: grote maatschappelijke problemen, cultuurverschillen, afhankelijkheidsrelaties… noem het maar op.  

Op feestjes hoor ik leeftijdsgenoten wel eens worstelen met betekenis in hun werk. Je krijgt dan van die typische midlifecrisis gesprekken, haha. ‘Ik doe wel wat ik leuk vind, maar hoe belangrijk is het eigenlijk?’ Met mijn werk heb ik daar helemaal geen last van. Dit is niet alleen maar een baan, en vaak heb ik eerder te weinig tijd dan teveel. Het is soms veel en ingewikkeld, maar ik geniet van het avontuur en het einddoel houdt mij gemotiveerd. Vaak moet ik ook denken aan mijn collega’s in de landen waar we werken. Ze zitten in situaties waarin het gaat om leven en dood, soms lange tijd gescheiden van hun families. Hun toewijding en geloof is ongekend, dat inspireert mij!  

Ik ben me er heel erg bewust van dat mijn leven heel anders eruit had kunnen zien als mijn wieg ergens anders had gestaan. Via Red een Kind kan ik iets betekenen voor kinderen die opgroeien in de meest verschrikkelijke situaties. Mensen kan helpen om hun kracht te hervinden, zodat ze de trots voelen van een overwinning. En wat ik keer op keer gezien heb: als je denkt dat je echt niet meer kan, en alle hoop hebt opgegeven, dan kan je nog een keer zo ver!”

Geert op reis voor Red een Kind

Ben je benieuwd naar de openstaande vacatures of wil je meer weten over het werken bij Red een Kind?

> Ga naar de overzichtspagina!

 

 

Altijd op de hoogte willen blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte