Groeipartner evenement 'Leiderschap'

 

Op donderdag 8 september kwamen Groeipartners bijeen in Putten op het terrein van Kasteel de Vanenburg alwaar de Broekhuis Groep ons onderdak bood en het evenement verzorgde. Het thema van het evenement was ‘Leiderschap’ en het nieuwe Groeipartnerproject in Bomet, Kenia werd voorgesteld.

Bomet bestaat uit 9 dorpen en heeft ongeveer 6.000 inwoners waaronder 1.234 gezinnen. De gezinnen zijn afhankelijk van kleinschalige maïsteelt en veehouderij. Droogte en klimaatverandering hebben grote gevolgen voor de bevolking. De nood is hier zo hoog dat we samen met partnerorganisatie ADS South-Rift een dorpsprogramma zijn begonnen. Samen met ondernemers willen we hier onze schouders onder zetten. Zo kunnen we impact maken door te investeren in trainingen in klimaatvriendelijke landbouwtechnieken om het inkomen van de gezinnen in Bomet te vergroten.

 

Leider Paul

Een van de mensen die we de komende jaren gaan volgen is Paul: “Als leider (community facilitator) ben ik verantwoordelijk voor vier zelfhulpgroepen. In de zelfhulpgroepen leren de deelnemers hoe ze door te sparen, kleine leningen kunnen krijgen voor hun eigen gezin. De volgende stap is om na te denken over het verbouwen van voedsel om het inkomen te verbeteren.”

 

Tijdens de Groeipartnerbijeenkomst leerden we meer over leiderschap via de inspirerende workshop van Arjan Gosker van ELLLA. De ondernemers Wilco Kruitbosch en Steph de Jong vertelden wat hen had geraakt toen ze afgelopen voorjaar in Bomet waren. Willem Gunneman deed onze monden open vallen toen hij razendsnel de gesproken teksten op muziek samenvatte. Wat geweldig knap.

Wil je meer weten over het Groeipartnerproject? Wil je mee op reis? Of liever eerst een afspraak maken? Neem dan gerust contact met Henriët Seinen, henriët.seinen@redeenkind.nl

Bekijk hier de aftermovie van het Groeipartner event.

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte