Jouw school in actie voor Rwanda en gratis boeken

Opnieuw organiseert Red een Kind de succesvolle spaaractie voor basisscholen tijdens de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema: ‘Bij mij thuis’ en sparen we voor kinderen zoals Liliane in Rwanda. Liliane is samen met haar broertje verhuisd naar een huis dat veilig is en warm. Dat willen we voor meer kinderen. Helpt jouw school mee? Vorig jaar deden er maar liefst 10.000 kinderen aan de spaaractie mee. Extra leuk: als school spaar je ook voor gratis boeken voor je eigen school.

 

 

Wat is er zo leuk aan deze spaaractie?

  • Het actiepakket is kant-en-klaar! Vanaf 2 oktober kun je met de klas of hele school direct van start. Ideaal blijkt uit reacties van scholen die al eerder meededen: “Zonder zelf heel veel te moeten regelen konden we de ouders en kinderen toch enthousiast maken om iets voor een ander te betekenen.”
  • De leerlingen krijgen een eigen spaarkaart mee naar huis waarmee ze geld kunnen sparen. Dit kan online en contant. Voor elke gespaarde euro mogen ze een vakje op de spaarkaart afvinken. Een volle spaarkaart is 25 euro waard.
  • Als bonus ontvangen de leerlingen bij elk plaatje op de spaarkaart twee memorykaartjes. Bij een volle spaarkaart hebben ze een compleet memoryspel over de verschillen tussen ‘Bij mij thuis’ in Rwanda en Nederland.
  • Als school spaar je ook voor gratis boeken voor de eigen schoolbibliotheek! 10% van het bedrag dat de school spaart, mag je besteden aan nieuwe boeken in de christelijke boekhandel bij jou in de buurt. 90% van de opbrengst gaat naar het project in Rwanda voor Red een Kind.

Nieuwsgierig geworden? Ga snel naar www.redeenkind.nl/spaaractie. Hier lees je alles over deze gave actie én kun je het filmpje bekijken van de bekende kleutermeester Meester Sander ( Meester Sander | Youtube) waarin hij vertelt wat je moet weten over deze actie.

Aanmelden
Vanaf nu kun je jouw school aanmelden voor de spaaractie. Wees er snel bij: de eerste 30 scholen die zich aanmelden ontvangen een gratis actieboek naar keuze van de christelijke boekhandels. Je mag zelf kiezen uit de drie actieboeken: Thuis bij de koning (onderbouw), De spannende erfenis (middenbouw) en Wegwezen! (bovenbouw).

Ik wil mijn school aanmelden!

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte