Samen een plan maken verandert het leven van kinderen compleet

Robina met haar ouders uit Bileafe, Oeganda

Weet jij wat de meest effectieve manier is om op lange termijn de armoede te doorbreken? Dat is het trainen van families, zodat ze samen met de kinderen plannen kunnen maken om hun inkomen te vergroten.

Het maken van dit plan is onderdeel van een methode die Red een Kind samen met de Wageningen Universiteit heeft opgezet én uitgebreid heeft getest. Samen als familie een plan maken verandert de levens van de kinderen in de gezinnen die we helpen compleet!


Robina gaat naar school!

De zevenjarige Robina uit Oeganda merkt ook het verschil. Zij wil heel graag verpleegster worden. Om dat te kunnen worden moet ze naar school zodat ze daarna verder kan leren. Maar haar ouders waren niet in staat om schoolgeld te betalen. Dankzij de training van Red een Kind maakten haar ouders een plan om hun inkomen te vergroten.
Vader Geoffry, vertelt: “De droom van Robina motiveerde ons om een landbouwplan voor de toekomst te maken hoe we meer inkomen kunnen verdienen zodat we niet alleen Robina maar ook onze andere kinderen naar school kunnen laten gaan.”
Het gezin leerde samen te sparen, en om als boeren meer opbrengst te krijgen van hun land. Het resultaat? Robina gaat nu naar school! Ze kan verpleegster worden!

 

Maak ook het verschil

Dankzij deze methode hebben we al 400 gezinnen in Oeganda mogen helpen. Omdat we weten dat dit familieplan werkt, willen we dit jaar nóg meer boerengezinnen helpen. Want door toenemende droogte, stijgende inflatie en wonen op het afgelegen platteland zijn de omstandigheden zwaar. Families worstelen om rond te komen. Het is elke dag overleven.

Om dit doel te bereiken hebben we dit jaar nog 17.017 euro nodig. We willen je vragen om hulp! Voor 38,50 euro steun je al een complete training voor één boerengezin en maak je het verschil voor kinderen zoals Robina.

Help je mee?

 

Klik hier om nog meer families te helpen

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte