Waar wij voor staan

Red een Kind is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie, in 1968 opgericht in Nederland. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. We werken daarbij samen met verschillende Nederlandse, internationale en lokale organisaties.

Onze missie

Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving.

We kiezen er bewust voor om kinderen te helpen op de plek waar ze wonen, omdat wij geloven dat God kinderen bewust in gezinnen en in een gemeenschap plaatst en dat dit voor hen de beste plek is om op te groeien. Het kind staat centraal in onze aanpak om te helpen, maar de familie en de hele omgeving van de kinderen krijgen ook de kans om uit armoede te groeien.

Waarom strijden wij tegen armoede?
Elke dag sterven duizenden kinderen aan de gevolgen van armoede. Die werkelijkheid is niet te verteren! Daarom komen wij in actie. Wij geloven namelijk dat we samen het verschil kunnen maken voor kinderen in armoede. En wat blijkt? Onze duurzame werkwijze werkt, het resultaat van onze aanpak is dat kinderen letterlijk ‘groeien’ uit de armoede. Als donateur geef je voor even, maar verander je de situatie voorgoed. Dat stimuleert om nog meer kinderen te helpen.

Waar strijden wij tegen armoede?
Op dit moment strijden wij tegen armoede in India, Kenia, Burundi, Malawi, Oeganda, Rwanda, Zuid-Soedan, Somalië en DR Congo.

Onze visie

Wij willen er als christelijke ontwikkelingsorganisatie voor zorgen dat alle kinderen – ongeacht hun afkomst, kleur, geloof of geslacht – gezond en veilig opgroeien en een kansrijke toekomst hebben.

Red een Kind is er dus voor alle kinderen in armoede. Elk kind is namelijk een uniek geschenk van God, dat is de basis waaruit Red een Kind werkt. De christelijke identiteit komt op verschillende manieren tot uiting in ons werk:

  • medewerkers werken vanuit een christelijke overtuiging
  • we werken we samen met lokale kerken en christelijke partnerorganisaties
  • bij het overdragen van kennis in onze trainingen wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van Bijbelverzen of christelijke voorbeelden.

Meer hierover weten? Download hier meer informatie.

Onze ambitie

Red een Kind is een relatief kleine organisatie met grote ambities: zoveel mogelijk kinderen uit armoede laten groeien. Onze droom als organisatie is onszelf overbodig maken. Dat klinkt misschien gek, maar denk er eens over na: zou het niet geweldig zijn als er geen kinderen meer zouden sterven aan de gevolgen van armoede? Als ouders overal ter wereld zelf hun kinderen een toekomst kunnen geven?

We werken allemaal keihard om dát te bereiken. Dat doen we niet alleen, maar samen met onze collega’s in Afrika en India én met de steun van duizenden sponsors. Dankbaar mogen we constateren dat ons werk effect heeft: heel veel kinderen, jongeren en ouders hebben hoop voor de toekomst. We blijven bidden en werken om die groep nog veel groter te maken. We hopen dat we op een dag mogen concluderen: ons werk is niet meer nodig!

Dit geloven wij

Elk kind is een uniek geschenk van God

Dit willen wij

Een kansrijke toekomst voor elk kind

Zo werken wij

Voor kinderen, gezinnen, het hele dorp

"Red een Kind heeft oog voor kinderen en helpt hen in hun eigen omgeving. Dat vinden wij belangrijk."

Fam. Van der Lingen

Zo herken je Red een Kind

Impact

We helpen kinderen en hun families om in zeven jaar blijvend uit armoede te groeien.

Christelijk

We zijn geïnspireerd door het christelijk geloof. Elk kind is een uniek geschenk van God.

Kindgericht

Onze focus is allereerst op kwetsbare kinderen zodat ze uit de vicieuze cirkel van armoede komen.

Compact en transparant

Als relatief kleine organisatie zijn we persoonlijk en efficiënt. Over de bestedingen binnen projecten houden we je op de hoogte.

Help jij een kind uit armoede?

Door het werk van Red een Kind te steunen kun jij een kind uit de armoede helpen. Met onze aanpak kan het kind dat je steunt en zijn of haar omgeving zich na 7 jaar zelf redden.

Jij maakt het verschil voor een kind in armoede

In 2023 hebben we al voor meer dan 280.000 kinderen het leven kunnen veranderen.
Dit jaar willen we nog meer kinderen uit armoede laten groeien. Daar wil jij toch onderdeel van zijn?

Sponsor een kind!

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte