Voor sponsors

Wil je misschien sponsor worden? Wat goed dat je iets wilt betekenen voor een kind of gezin in armoede. Klik hier voor meer informatie over kindsponsoring.

Ben je al sponsor? Schrijf dan een leuke kaart of brief naar het sponsorkind. Wellicht vraag je je af wat je nog meer kan doen als sponsor. Ook daar vertellen we je graag meer over!

Stuur als sponsor je sponsorkind of -gezin een kaart!

Persoonlijk contact: dat is natuurlijk het leukste van sponsoring. Via kaarten, brieven en foto’s blijf je op de hoogte van hoe het gaat. De communicatie is in het Engels, maar ook als je geen Engels spreekt kun je in contact zijn met jouw sponsorkind of -gezin. De makkelijkste manier om snel een kaart of brief te sturen naar jouw sponsorkind is online.

Hier kun je een kaart of briefpapier kiezen en met een paar muisklikken sturen naar jouw sponsorkind of -gezin. Om in te loggen heb je jouw kind- of gezinscode nodig. Deze vind je in de sponsormap. Daarnaast staat de code op alle sponsorpost die je ontvangt. Een voorbeeld van een code is: KE-HAC-B01-0123.

Ben je net sponsor geworden?
Dan kun je hieronder inloggen, zodra je de map hebt ontvangen. Wil je wel alvast een kaart of brief sturen naar je sponsorkind, stuur deze naar info@redeenkind.nl of stuur je post naar Red een Kind, Postbus 40169, 8004 DD Zwolle. Wil je de naam van jouw sponsorkind of -gezin op de envelop schrijven? Dan sturen wij deze post door naar je sponsorkind of -gezin.

Schrijf je sponsorkind/-gezin

Steun jouw sponsorkind ook met gebed

Niet alleen jouw financiële steun, maar ook gebed maakt het verschil in het leven van jouw sponsorkind! Misschien is het soms lastig de juiste woorden te vinden: Red een Kind heeft de suggesties voor het bidden daarom gebundeld in een boekje. Dit kan een handig hulpmiddel zijn voor het bidden voor je sponsorkind. Je kunt het boekje downloaden, zodat je ze zelf kunt printen.

Download het gebedsboekje

Red een Kind maakt geen onderscheid

Red een Kind is er voor alle kinderen in armoede, ongeacht hun afkomst, kleur, geloof of geslacht. Elk kind is namelijk een uniek geschenk van God: dat is de basis waaruit Red een Kind werkt. De christelijke identiteit komt op verschillende manieren tot uiting in ons werk:

 • medewerkers werken vanuit een christelijke overtuiging
 • we werken we samen met lokale kerken en christelijke partnerorganisaties
 • bij het overdragen van kennis in onze trainingen wordt waar mogelijk gebruik gemaakt van Bijbelverzen of christelijke voorbeelden

Meer hierover weten? Klik hieronder op meer informatie!

Meer informatie

Tips voor contact met je sponsorkind

Kinderen zijn kwetsbaar. Niet voor niets zijn wereldwijd kinderrechten opgesteld en aanvaard. Red een Kind onderschrijft deze rechten en heeft aan de hand daarvan een Child Protection Policy opgesteld: richtlijnen voor de bescherming van ‘onze’ sponsorkinderen en -gezinnen. Dat heeft ook consequenties voor het contact dat je met je sponsorkind hebt. Daarom geven wij je tips voor het contact met je sponsorkind.

Tips voor het contact met je sponsorkind!
Download

Meestgestelde vragen van sponsors

 • Waar wordt mijn bijdrage aan besteed?

  Jouw bijdrage wordt besteed aan het dorpsprogramma waar jouw sponsorkind aan deelneemt. In onze programma’s zorgen wij voor betere kansen voor jouw sponsorkind door goed onderwijs en toegang tot gezondheidszorg. Ook werken we aan de ontwikkeling van de persoonlijke talenten en vaardigheden van kinderen.

 • Hoe besteden jullie aandacht aan het christelijk geloof in het programma?

  Red een Kind staat bekend als een christelijke organisatie. Niet alleen in Nederland, maar zeker ook in de landen waar we onze programma’s uitvoeren. Per land verschilt dat wel. In een land als Malawi is een bijeenkomst met kinderen of volwassenen volkomen vanzelfsprekend dat er ook gezongen en gebeden wordt. Ook niet-christenen zijn daar hartelijk welkom en zingen zelfs enthousiast mee. In verschillende landen in Afrika is dit heel normaal, maar in een land als India kan dat weer helemaal niet. Ook in India zijn al onze medewerkers christelijk, maar is het verboden om openlijk het evangelie te verspreiden. Wij vinden het in elk geval heel belangrijk dat we niemand uitsluiten. Of een kind christelijk is of niet: elk kind zien wij als een uniek geschenk van God. Elk kind mag gezond en veilig opgroeien. Armoede is onrecht voor ieder kind. Dat wij daaraan als christenen werken zien wij (en anderen!) als een christelijk getuigenis. Meer weten? Download hier meer informatie.

 • Kan ik mijn sponsorkind een cadeautje sturen?

  Ja, dat kan en het wordt door de kinderen erg gewaardeerd. Je kunt hierbij denken aan een klein presentje dat deelbaar is, zoals een vel stickertjes of kleine kaartjes met afbeeldingen van bijvoorbeeld Nederland of van dieren. Ook met een paar potloden en een gum zijn de kinderen al heel blij. Let erop dat het pakketje maximaal 100 gram mag wegen en door de brievenbus moet passen, zodat het gemakkelijk kan worden toegevoegd bij het verzenden van de post. Stuur nooit geld, eten of kostbaarheden.

 • Kan ik mijn sponsorkind een extra bedrag geven?

  Ja, natuurlijk is het mogelijk om een extra bedrag te doneren aan het programma waar jouw sponsorkind aan deelneemt. Wij willen voorkomen dat er in het programma te veel verschillen ontstaan tussen de kinderen. Het bedrag wordt daarom niet alleen besteed aan jouw sponsorkind, maar jouw extra gift wordt gebruikt om het dorpsprogramma te ondersteunen waaraan het sponsorkind deelneemt. Jouw sponsorkind profiteert dus uiteindelijk zeker van jouw gift. Jouw gift kun je overmaken op NL77 ABNA 0377332860. Vergeet niet de kindcode in te vullen bij de omschrijving, zodat het bedrag wordt toegekend aan het dorpsprogramma waaraan het sponsorkind deelneemt.

 • Hoe lang kan ik het kind blijven sponsoren?

  De programma’s van Red een Kind duren gemiddeld 7 jaar. Daarna wordt het programma afgerond en geëvalueerd. De ouders zijn daarna in staat om zelf voor hun kinderen te zorgen door de hulp die ze hebben ontvangen en vaardigheden die ze hebben geleerd. Het sponsorkind is daarom op zoek naar een sponsor voor 7 jaar. Duurt het programma voor jouw sponsorkind korter dan 7 jaar? Het kan voorkomen dat je sponsorkind al eerder een andere sponsor heeft gehad. Je sponsoring start dan later in het programma. Ook komt het wel eens voor dat een kind met zijn of haar ouders gaat verhuizen. Vaak is het mogelijk om dan verder te gaan met de sponsoring van een ander kind in hetzelfde programma.

 • Kan ik een brief schrijven of mijn sponsorkind bezoeken?

  Ja, dit is zeker mogelijk. De kinderen vinden het erg leuk om post te ontvangen! Het is voor hen erg motiverend om te merken dat er iemand aan het denkt, voor hen bidt en betrokken is. Natuurlijk ben je dit niet verplicht! Je kunt de post sturen naar het kantoor in Zwolle en wij zorgen ervoor dat jouw sponsorkind dit ontvangt. De adresgegevens kun je hier vinden. Het is ook mogelijk om hier in te loggen en via de website een brief of kaart te sturen. Deze post wordt in Nederland afgedrukt en door ons via pakketpost naar het programma gestuurd. Hier wordt de post uitgedeeld aan de kinderen. Mocht je jouw sponsorkind willen bezoeken, dan is dat mogelijk. Je kunt hiervoor contact opnemen met ons kantoor in Zwolle.

 • Wordt alleen mijn kind geholpen of het hele gezin?

  Jouw sponsorkind en andere kinderen staan centraal in onze aanpak om te helpen, maar ook het hele gezin en de omgeving van de kinderen krijgen de kans om uit armoede te groeien. Wij werken namelijk met dorpsprogramma’s. Het is voor iedereen uit het dorp mogelijk om deel te nemen aan het programma, om zo uit de armoede te groeien. Wel zo eerlijk, toch? Ook het hele gezin van jouw sponsorkind neemt deel aan het programma. Wij helpen ze op weg, maar ze gaan zelf aan de slag, waardoor ze uiteindelijk zelf meer geld verdienen en daardoor een beter leven krijgen. Er is dan meer geld voor eten en drinken, maar ook bijvoorbeeld om naar school te gaan. Uiteindelijk profiteren de kinderen dus van deze positieve ontwikkelingen in hun gezin en omgeving. Bovendien zijn de ouders trots, omdat ze hun kinderen zélf een betere toekomst kunnen geven.

 • Heeft corona ook gevolgen voor (contact) met mijn sponsorkind?

  Voor kinderen en gezinnen in armoede komt corona extra hard aan. In de meeste landen waar we werken, heeft de overheid ook maatregelen genomen. In verschillende landen zijn de scholen gesloten en de medewerkers in de landen zelf kunnen in veel gevallen niet het projectgebied in. Red een Kind zet alles op alles om ondanks de beperkingen de programma’s zoveel mogelijk door te laten gaan.  Juist nu is hulp aan kwetsbare kinderen, en dus ook aan jouw sponsorkind, hard nodig en van grote waarde! We houden de ontwikkelingen in de gaten en proberen je als sponsor zo goed mogelijk op de hoogte te houden. Op Facebook, Instagram en op www.redeenkind.nl/actueel kun je veel informatie vinden. Daarnaast vind je hier de antwoorden op veelgestelde vragen van sponsors over corona.

Wil je meer betekenen als sponsor?

Ontdek hier hoe je meer kunt betekenen als sponsor!