Nalaten aan een goed doel

Nadenken over ons overlijden is niet makkelijk. Toch gaan mensen steeds vaker bewust nadenken over het nalaten van hun vermogen (geld en/of goederen) aan een goed doel.

Wilt u uw geld gebruiken om kinderen die in armoede leven een goede toekomst te geven? Ook als u er niet meer bent? U kunt Red een Kind begunstigen met (een deel van) uw nalatenschap voor hulp aan kinderen in armoede. Het begunstigen van Red een Kind in een nalatenschap kan door middel van een legaat of erfstelling. Goed om te weten dat afspraken hierover altijd via een notaris worden vastgesteld in een testament. Hieronder vindt u een aantal mogelijkheden hoe u aan Red een Kind als goed doel kunt nalaten:

  1. Als een erfstelling: bij een erfstelling wordt Red een Kind alleen of samen met anderen aangewezen als erfgenaam.
  2. Als een legaat: bij een legaat is een specifiek omschreven bedrag of zijn specifiek beschreven goederen opgenomen in uw nalatenschap aan Red een Kind

Wij kunnen ons voorstellen dat er vragen zijn over nalaten aan een goed doel. Bijvoorbeeld: hoe verwoord ik mijn testament? Of: hoe moet ik dit regelen? Wij staan u graag te woord of lichten de antwoorden toe in een persoonlijk gesprek. Op een respectvolle manier gaan wij graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Meer weten over nalaten?

 

U heeft wellicht nog vragen rondom nalaten. Speciaal voor u hebben we wat meer informatie over nalaten op een rijtje gezet.

In deze folder vindt u de zeven tips over nalaten die u niet wilt missen. U ontvangt de gratis folder direct na het aanvragen via email.

 

> Vraag de gratis folder aan!

Voor meer informatie over nalaten aan een goed doel kunt u contact met mij opnemen. Dit kan via simone.schoemaker@redeenkind.nl of telefonisch op +316 46 34 42 13

Stuur een e-mail

Relatiebeheerder Nalatenschappen en fondsenwerving

Waarom Red een Kind uw steun hard nodig heeft

Elke dag sterven duizenden kinderen aan de gevolgen van armoede. Die werkelijkheid is niet te verteren. Helemaal als u bedenkt dat ieder kind een uniek en prachtig geschenk van God is. Ondersteun ons werk en bied kinderen in armoede een kansrijke toekomst. Als goed doel dragen wij geen erfbelasting af waardoor uw volledige gift ten goede komt aan het werk voor kinderen in armoede.

Uw steun geeft toekomst! Door onze unieke dorpsaanpak groeit een kind binnen gemiddeld zeven jaar vanuit diepe armoede uit tot een kind met een kansrijke toekomst. Dit blijkt succesvol te zijn, de resultaten hebben impact op de langere termijn. Daar wilt u toch ook aan bijdragen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte