Verhalen van sponsors

Méér dan 8000 mensen steunen al een kind of gezin in armoede door sponsoring! Een aantal van deze sponsors vertellen graag aan jou waarom zij sponsor zijn geworden.

Mirthe (5 jaar) over Ackim

“Kijk, deze brandweerauto heb ik gemaakt voor Ackim” zegt Mirthe (5 jaar).

Familie Kloosterman steunt Red een Kind. Dochter MIirthe kreeg een tekening van Ackim, het sponsorkind met wie het gezin contact heeft. Nu maakt ze een tekening voor hem.

In het gesprek vertellen vader Timo en moeder Petra dat ze een bijdrage willen leveren aan een eerlijke wereld en hun kinderen Mirthe (5 jaar) en Fleur (1 jaar) iets willen meegegeven. Meer weten?

Lees het verhaal van Fam. Kloosterman!

Lars Gerfen is ambassadeur van Red een Kind en sponsort samen met zijn gezin

Lars Gerfen ging voor Red een Kind op reis naar de projectgebieden, daar zag hij met eigen ogen het werk van Red een Kind. Dat raakte hem!

“Rijkdom is niet vanzelfsprekend dat wil ik mijn kinderen meegeven.” 

Lees het verhaal van Lars Gerfen!

Daisy Mertens is sponsor van Beatrice

Daisy Mertens is een van de beste leraren ter wereld. Ze werd in Nederland verkozen tot Leraar van het Jaar 2016 en vorig jaar was ze finalist voor de Global Teacher Prize: een prijs voor de beste leraar ter wereld. Als geen ander weet ze wat kinderen nodig hebben om te bouwen aan hun toekomst.

‘Ik heb heel bewust gekozen om sponsor te worden bij Red een Kind, omdat ik het belangrijk vind dat mensen zélf verantwoordelijk zijn voor hun ontwikkeling.’

Wist je dat Daisy eerst een beetje terughoudend was over kindsponsoring, toch is ze sponsor geworden bij Red een Kind, ze vertelt je graag waarom..

Lees het hele verhaal van juf Daisy!

“Door zelfvoorzienend te worden, creëer je eigenwaarde”

Voor Mienke en Niek Geerling is de boerderij hun lust en hun leven. Ze houden koeien, schapen, geiten, duiven, kippen, een pony, een hond en een kat. Daarnaast voedt het echtpaar Geerling met veel liefde hun drie jonge kinderen op. Kortgeleden zijn ze sponsor geworden van Rahul uit India.

Lees het verhaal van Mienke, Niek en hun kinderen!

Wietze de Jager steunt een gezin in Rwanda

“Wij hebben voor Red een Kind gekozen, omdat we de manier waarop zij werken heel tof vinden. Het is bijna een soort microkrediet. Niet; ‘Hier heb je een zak meel, red je ermee’, maar investeren in de toekomst door mensen bijvoorbeeld te leren hoe ze geld kunnen verdienen.” Lieke en ik besloten daarom om ook iets voor kinderen te doen die in armoede leven en een gezin te sponsoren. Kinderen zijn de toekomst, daar moet je in investeren.” 

Wietze de Jager is een bekende radio-dj en presentator, maar vooral vader van drie kinderen. Via Red een Kind is hij met zijn gezin betrokken bij een gezin in Rwanda. Hoe vind hij het om contact te hebben met een gezin in Rwanda? Wat zou hij aan deze ouders van dit gezin willen vragen? We gingen bij Wietze langs en hij vertelt ons daar meer over, ook spreken we over zijn vaderschap en wat hij belangrijk vindt voor (zijn) kinderen.

Lees het interview met Wietze!

Fam. De Jong is sponsor van Niyonkuru

Marinda, moeder van het gezin De Jong, vertelt dat ze van haar sponsorkind verschillende dingen leert, zoals omzien naar elkaar en het verschil maken.

Als ouder zou je kunnen denken: ach, wat maakt het allemaal uit. Het is maar één kind dat je helpt. Dat is niets meer dan een druppel op de gloeiende plaat. Maar dat is niet zo. Hoe klein iets ook is en lijkt, het maakt echt uit wat je doet. Alles telt, ook al is het maar een paar euro. Dat leren onze kinderen van Niyonkuru.”

Lees meer over Fam. De Jong!

Ben je na het lezen van deze verhalen ook enthousiast geworden?

Kijk welke kinderen nog een sponsor zoeken!