Sponsorkinderen vertellen hun verhaal

Méér dan 8000 mensen steunen al een kind of gezin in armoede door sponsoring! Hoe is dat eigenlijk voor een sponsorkind en zien de kinderen verandering door de hulp?

Het verhaal van Nia

Nia is 14 jaar en woont in Malawi. Ze vertelt hoe ze als sponsorkind de hulp van Red een Kind ervaart.

Wat merk je van het project van Red een kind?
Ik ga naar een kidsclub en mijn ouders naar de zelfhulpgroep, hierdoor zijn ze blijer en hebben we wat meer geld.” In de zelfhulpgroep gaan de ouders zelf aan de slag met hun problemen en sparen ze wekelijks om zo samen te kunnen investeren.

Zijn er dingen veranderd? En wat is er dan nu anders?
“Er is veel veranderd want nu krijgen we goede dingen zoals zeep en schriftjes voor school. Ik ben blij dat de mensen om ons te helpen hier zijn. Maar als ze weg gaan zal het voor altijd veranderd blijven want iedereen heeft nieuwe dingen geleerd.”   

Het verhaal van Gibani

De elfjarige Gibani woont in India. Ze komt graag bij het kindcentrum van Red een Kind in haar dorp. Ze vertelt waarom dat zo belangrijk voor haar is.
 

Wat merk je van het project van Red een Kind?
”Het kindcentrum is de enige plek waar ik kom, verder ben ik altijd thuis. Van mijn moeder mag ik niet buiten het dorp gaan, het is daar niet veilig.”

Wat is er sinds het programma veranderd?
”Ik leer nu heel veel goede dingen. Bijvoorbeeld dat ik mijn handen moet wassen voor het eten en hoe we moeten samenwerken. Ik doe altijd mee met de spelletjes die we spelen, ik leer liedjes zingen en hoe ik kan vertellen als ik iets niet leuk vind.”

Het verhaal van David

Dit is David (11 jaar). Hij woont in Malawi en wil later leraar worden. Hij houdt van voetbal en speelt op het middenveld. Hij vertelt hoe hij als sponsorkind de hulp ervaart.

Wat merk je van het project van Red een kind?
“Het betekent dat er nieuwe ontwikkelingen naar het dorp komen. Het maakt me trots. Soms krijg ik een kaart dan ben ik blij. Het is leuk om te bedenken dat iemand in een ver land aan me denkt.”

Welke verandering zie je door het programma?
“Mijn vader en moeder gaan naar een zelfhulpgroep. Er is meer geld en daardoor meer eten. Mijn ouders zijn minder gestrest.”

Het verhaal van Pramila

Pramila
is 11 jaar en woont in het Indiase Purnea. Ze komt regelmatig bij het kindcentrum van Red een Kind om hulp te krijgen bij haar huiswerk.
 
 
Wat merk je van het project van Red een Kind? 
Ik leer heel veel in het kindcentrum! Nu weet ik wat ik later wil worden: ik wil in de televisiewereld werken.” 
 
Zijn er dingen veranderd? 
Mijn school is nu gesloten omdat het te koud is. En tijdens corona was ook alles heel lang dicht. Maar ik kan blijven leren in het centrum, dat is maar 5 minuten lopen van mijn huis. Mijn broertje en zusje gaan hier ook heen.” 

Het verhaal van Susan

Susan is 12 jaar en woont in Malawi.

Haar wens?
“Dat alle kinderen die dat willen naar school kunnen gaan.” 

Susan legt uit wat het voor haar betekent om sponsorkind te zijn.
”Ik weet dat ik een vriend heb buiten Malawi, dat maakt me blij en trots. Door mij weten zij wat er in Malawi gebeurt en kunnen ze hulp sturen als ze dat kunnen.”

Zijn er dingen veranderd? Hoe zag het voor het programma eruit en wat is er nu anders?
“Ik krijg brieven, dat is het leukste. En mijn moeder heeft meer geld om bijvoorbeeld school te kunnen betalen. Vroeger moest ik soms wel eens thuisblijven omdat er geen geld was en dan kon ik pas weer naar school als mijn moeder het verdiend had. Dat is nu nooit meer zo.” 

Het verhaal van Liliane

Liliane is een meisje van 11 jaar. Ze woont samen met haar broertje Fabrice (6 jaar) en haar ouders in Rwanda.

Wat is er sinds het programma veranderd?
“Mijn ouders hebben nu meer geld te besteden. En ze kunnen nu mijn boeken en schoolgeld betalen. Ik heb zelfs een schooluniform gekregen!”

Benieuwd wat er nog meer is veranderd voor Liliane en haar ouders? Bekijk de video!

Ben je na het lezen van deze verhalen ook enthousiast geworden?

Kijk welke kinderen nog een sponsor zoeken!

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte