Verbeter de wereld, begin bij een kind uit Afrika of India!

 

Elke dag sterven duizenden kinderen aan de gevolgen van armoede. Terwijl er soms heel weinig nodig is om het verschil te maken. Met het Red een Kind sponsorplan geef je toekomst aan een kind in armoede, zijn familie en zijn hele omgeving. Sponsor een kind voor €32,- per maand. Kijk welke kinderen en gezinnen nog op zoek zijn naar een sponsor.

"Red een Kind heeft oog voor kinderen en helpt hen in hun eigen omgeving. Dat vinden wij belangrijk."

Fam. Van der Lingen

Geef een sponsorkind dezelfde kans als Carol!

Carol is een voormalig sponsorkind van Red een Kind. Het leven van Carol uit Oeganda is dankzij sponsoring compleet veranderd. Zo maakt jouw bijdrage voor een dorpsgemeenschap hét verschil. Doe je mee?

 

 

Hoe werkt kindsponsoring?

Met je maandelijkse bijdrage steun je niet alleen jouw sponsorkind, maar ook zijn of haar hele omgeving! Zo zorgen we ervoor dat niet alléén het sponsorkind, maar iedereen een eerlijke kans krijgt. Red een Kind werkt namelijk in hele dorpen tegelijk aan de verbetering van de leefomstandigheden van kinderen.

Via brieven en foto’s houdt jouw sponsorkind je op de hoogte van het dorpsprogramma. Zo kun je zien wat er met jouw geld wordt gedaan en hoe de kinderen en gezinnen in het dorp van je sponsorkind stap voor stap uit armoede groeien.

In gemiddeld zeven jaar werkt Red een Kind ernaartoe dat het dorp van jouw sponsorkind zelfstandig verder kan. De mensen hebben dan alle kennis en vaardigheden in huis om zelf verder te bouwen aan een kansrijke toekomst voor jouw sponsorkind en zijn of haar dorpsgenootjes… En dat dankzij jouw hulp. Dus: geef voor even, verander voorgoed.

 

 

Méér dan 8.000 mensen steunen al een kind of gezin in armoede door sponsoring!

Meestgestelde vragen

 • Wordt alleen het kind geholpen of het hele gezin?

  Jouw sponsorkind en andere kinderen staan centraal in onze aanpak om te helpen, maar ook het hele gezin en de omgeving van de kinderen krijgen de kans om uit armoede te groeien. Wij werken namelijk met dorpsprogramma’s. Het is voor iedereen uit het dorp mogelijk om deel te nemen aan het programma, om zo uit de armoede te groeien. Wel zo eerlijk, toch? Ook het hele gezin van jouw sponsorkind neemt deel aan het programma. Wij helpen ze op weg, maar ze gaan zelf aan de slag, waardoor ze uiteindelijk zelf meer geld verdienen en daardoor een beter leven krijgen. Er is dan meer geld voor eten en drinken, maar ook bijvoorbeeld om naar school te gaan. Uiteindelijk profiteren de kinderen dus van deze positieve ontwikkelingen in hun gezin en omgeving. Bovendien zijn de ouders trots, omdat ze hun kinderen zélf een betere toekomst kunnen geven.

 • Hoe kan ik meer betekenen voor mijn sponsorkind of -gezin?

  • Vertel aan je familie of vrienden dat je sponsor bent geworden. Tip: als je op jouw verjaardag geld inzamelt voor Red een Kind heb je gelijk een mooie aanleiding om meer te vertellen over jouw sponsorkind of –gezin. Dit kun je eenvoudig doen via ons actieplatform.
  • Als je een brief hebt ontvangen waar je erg blij mee bent, deel hem dan eens op social media. Of nog makkelijker: volg ons op Facebook, Instagram en Twitter.
  • Als sponsor ontvang je het magazine Omarmen. Geef deze door als je het uitgelezen hebt; zo kun je ook anderen inspireren.
  • Heb je (klein)kinderen die naar de basisschool of middelbare school gaan? Misschien leuk om voor te stellen een actie met school te doen voor Red een Kind. We hebben daarvoor superleuke scholenpakketten klaarliggen. Ook met het bedrijf waar je werkt of met de kerk waar je naartoe gaat, kun je iets betekenen voor kinderen in armoede. Voor een overzicht van de mogelijkheden kun je hier kijken.
  • We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Bijvoorbeeld voor de kringloopwinkels, om voorlichting te geven op scholen, ons te helpen met (de voorbereiding van) evenementen of voor administratief werk. Ook wanneer je eens in de paar maanden een paar uurtjes wil helpen, kun je al veel betekenen. Lees hier meer over vrijwilligerswerk bij Red een Kind. Op zoek naar vacatures voor vrijwilligers? Kijk dan op de pagina: werken bij Red een Kind.

 • Kan ik mijn sponsorkind een brief schrijven?

  Ja, een brief schrijven is zeker mogelijk. De kinderen vinden het erg leuk om post te ontvangen! Het is voor hen erg motiverend om te merken dat er iemand aan hen denkt, voor hen bidt en betrokken is. Je kunt de post sturen naar het kantoor in Zwolle en wij zorgen ervoor dat jouw sponsorkind dit ontvangt. De adresgegevens kun je hier vinden. Het is ook mogelijk om hier in te loggen en via de website een brief of kaart samen te stellen. Deze post wordt in Nederland afgedrukt en door ons via pakketpost naar het programma gestuurd. Hier wordt de post uitgedeeld aan de kinderen.

 • Kan ik mijn sponsorkind een cadeautje sturen?

  We kunnen ons voorstellen dat je iets extra’s wilt geven aan het kind of gezin dat je sponsort. Maar we kiezen er als Red een Kind voor om geen cadeaus te versturen. We willen geen ongelijkheid onder de sponsorkinderen, omdat niet alle sponsorkinderen van de sponsor een cadeau ontvangen. We hebben ook te maken met andere culturen waarin de kinderen opgroeien. Cadeautjes die voor ons vanzelfsprekend zijn, kunnen in andere culturen beledigend overkomen. Daarnaast is het versturen van cadeautjes per post relatief duur. Je kunt een mooie kaart of brief met een persoonlijke boodschap of bemoediging naar jouw sponsorkind of -gezin sturen. Wil je tóch iets extra’s geven, dan kun je het beste een extra gift overmaken voor het dorpsprogramma. Dit komt ten goede aan alle kinderen!

 • Kan ik mijn sponsorkind een extra bedrag geven?

  Ja, natuurlijk is het mogelijk om een extra bedrag te doneren aan het programma waar jouw sponsorkind aan deelneemt. Wij willen voorkomen dat er in het programma te veel verschillen ontstaan tussen de kinderen. Het bedrag wordt daarom niet alleen besteed aan jouw sponsorkind, maar jouw extra gift wordt gebruikt om het dorpsprogramma te ondersteunen waaraan het sponsorkind deelneemt. Jouw sponsorkind profiteert dus uiteindelijk zeker van jouw gift. Jouw gift kun je overmaken op NL77 ABNA 0377332860. Vergeet niet de kindcode in te vullen bij de omschrijving, zodat het bedrag wordt toegekend aan het dorpsprogramma waaraan het sponsorkind deelneemt.

Kun je niet kiezen welk kind je wil sponsoren?
Dat begrijpen we heel goed. Daarom willen we je helpen!

Door de keuze over te laten aan Red een Kind, hoef jij niet te kiezen.
Na je aanmelding krijg je dan een foto en informatie thuisgestuurd over het kind dat we voor jou hebben uitgekozen .

Ja, fijn! Ik laat de keuze over aan Red een Kind

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte

Welk kind ga jij steunen?

Laat de keuze over aan Red een Kind, dan hoef jij niet te kiezen.

Ja, dat wil ik!