Onze geschiedenis

Inmiddels zet Red een Kind zich al 55 jaar in om kinderen uit armoede te laten groeien. Dit is uiteindelijk allemaal begonnen met één brief.

De brief
De brief kwam uit India. Hans en Anky Rookmaaker lazen in de brief uit India over kinderen die onder zware omstandigheden leefden. De brief zette hen in beweging. Zij hoorden er de stem van Jezus in: “Alles wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders of zusters, dat hebben jullie voor mij gedaan.” Anky Rookmaaker legde contact met mensen in India die deze stem herkenden en wilden helpen. Dit deed ze samen met mensen in Nederland die daarvoor de nodige middelen wilden opbrengen. Samen met de heer Slothouber richtten zij en haar man op 28 maart 1968 ‘Stichting Redt een Kind’ op.

55 jaar later
Nu, 55 jaar later, zet Stichting Red een Kind zich nog steeds in voor kinderen die in zware omstandigheden leven, zoals armoede en noodsituaties. Inmiddels werken we niet alleen meer in India, maar helpen we ook kinderen in Kenia, Burundi, Malawi, Rwanda, Zuid-Soedan, Oeganda, Somalië en DR Congo. In deze landen kunnen we aan de slag met onze werkwijze. Het is een duurzame aanpak die zorgt voor een verschil op de korte termijn en impact op de langere termijn. Door de steun van onze donateurs, vrijwilligers, bedrijven, kerken, scholen en stichtingen kunnen we ons werk voortzetten. We zijn hen enorm dankbaar, want zij zijn degenen die ons in staat stellen om zoveel mogelijk kinderen uit deze landen voorgoed uit armoede laten groeien.

De toekomst
We willen nog veel meer kinderen uit armoede laten groeien. Daarom blijven we ons verhaal vertellen in Nederland, zodat nog meer mensen dit werk gaan steunen. Help je ook mee? Samen maken we echt het verschil voor kinderen in armoede!

Meer weten over Red een Kind?

Bekijk de video met het interview met Albert Hengelaar: voormalig directeur van Red een Kind, waarin hij meer vertelt over de beginjaren van de stichting. Hij heeft jarenlang gewerkt voor Red een Kind en blikt terug op de 30 jaar waarin hij zich heeft ingezet voor kinderen in armoede. Ontdek wat hij het meest inspirerende vindt aan zijn tijd bij Red een Kind.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte