Ontdek alles over kindsponsoring!

Samen

Met al 8000 sponsors komen we samen in actie!

Resultaat

We hebben 493.580 kinderen geholpen in 2023!

Impact

Onderzoek heeft bewezen dat onze aanpak werkt!

Wat moet ik weten over Red een Kind?

Red een Kind is een christelijke, internationale ontwikkelingsorganisatie, in 1968 opgericht in Nederland. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede, hun familie en hun hele omgeving. Dat doen we door kwetsbare gemeenschappen te versterken, zodat zij hun leefomstandigheden en kansen zélf duurzaam kunnen verbeteren.

Dit geloven wij

Elk kind is een uniek geschenk van God

Dit willen wij

Een kansrijke toekomst voor elk kind

Zo werken wij

Voor kinderen, gezinnen & het hele dorp

Ontdek hier hoe Red een Kind dat precies aanpakt!

We willen kinderen helpen en daarom focussen we op hun familie en hun hele omgeving. Als ouders hun inkomen kunnen vergroten en handvatten krijgen om problemen aan te pakken die ontstaan door armoede, dan profiteren de kinderen daarvan. En niet alleen een sponsorkind, maar alle kinderen in het gezin.

Armoede is een complex probleem en daarom pakken we het op alle fronten aan. Ouders krijgen trainingen en vaardigheden om zelf de situatie voor hun kinderen te veranderen en dat maakt ze trots. En terecht, want iedere ouder wil graag zelf voor zijn of haar kinderen kunnen zorgen. Begrijpelijk, toch? Hoe fijn is het dat ouders zelf uiteindelijk in staat zijn om voor hun kinderen te zorgen met minimaal drie maaltijden per dag en de mogelijkheid om naar school te gaan?

Dus we pakken de problemen aan op gezinsniveau, maar ook door samen te werken met de hele gemeenschap inclusief leerkrachten, zorgmedewerkers en de lokale overheid. Door samen te werken komt er ook een oplossing voor structurele problemen zoals het gebrek aan schoon drinkwater of een tekort aan goede scholen. Als het programma dan straks is afgelopen, zijn resultaten blijvend én voor alle kinderen.

"Red een Kind heeft oog voor kinderen en helpt hen in hun eigen omgeving. Dat vinden wij belangrijk."

Fam. Van der Lingen

Waarom kiezen we bewust voor deze aanpak?

We vinden het belangrijk dat kinderen en ouders niet afhankelijk worden van hulp, daarom bieden we duurzame hulp. Hulp die hoop en kansen biedt voor de toekomst. We geloven dat voor een duurzame oplossing mensen zelf de kans moeten krijgen om hun situatie structureel te verbeteren. Dus we brengen geen brood, maar leren hoe je een groentetuin onderhoudt, zodat je zelf kan zorgen voor meer en gezonder eten. Wij staan klaar om de mensen daarbij op weg te helpen!

Ook kiezen we voor deze aanpak omdat we de verantwoordelijkheid laten waar die hoort: bij mensen zelf. Daarmee groeit het zelfvertrouwen en komt er nieuwe hoop voor de toekomst. Bovendien is op deze manier de verandering blijvend, want niet sponsors in Nederland of veldwerkers van Red een Kind, maar mensen zélf zijn de motor voor verandering. Onze aanpak laat zien dat ouders in zeven jaar echt zelf uit armoede groeien. En weet je wat fijn is? De kinderen profiteren daar gelijk van!

"Ik heb heel bewust gekozen om sponsor te worden bij Red een Kind, omdat ik het belangrijk vind dat mensen zélf verantwoordelijk zijn voor hun ontwikkeling."

Daisy Mertens

Wat is er voor nodig om meer kinderen deze kans te geven?

Nog meer kinderen uit armoede laten groeien, dat willen we graag! Jij toch ook? Door een kind te sponsoren kun jij helpen om zo samen impact te maken. Met je maandelijkse bijdrage van €32,- steun je niet alleen jouw sponsorkind, maar ook zijn of haar hele omgeving! Zo zorgen we ervoor dat niet alléén het sponsorkind, maar iedereen een eerlijke kans krijgt. Red een Kind werkt namelijk in hele dorpen tegelijk aan de verbetering van de leefomstandigheden van kinderen.

 

Als jij een sponsorkind steunt...

...maak je een duurzame aanpak mogelijk

Zo maak je niet alleen vandaag impact op het leven van een kind, maar ook voor de toekomst.

...steun je niet alleen het kind, maar ook zijn of haar hele omgeving!

Zo zorgen we ervoor dat niet alléén het sponsorkind, maar iedereen een eerlijke kans krijgt. Samen maken we zo echt impact.

...maak je geen onderscheid!

We helpen met ons programma elk kind, ongeacht leeftijd, afkomst, religie, beperking of geslacht.

...geef je complete gezinnen hoop

Hoop voor de toekomst. We hebben gezien in onze projecten wat dat kan doen!

...heb je persoonlijk contact

Door een brief of kaart te sturen kun je in contact komen met het sponsorkind en iets over jezelf vertellen.

...blijf je up to date over de resultaten

Twee keer per jaar krijg je post van je sponsorkind, dit kan een kaartje zijn of korte brief waarin het kind vertelt hoe het gaat. Ook ontvang je van Red een Kind een update over de voortgang van het hele dorp.

Benieuwd naar de impact op een sponsorkind?

Maak kennis met Liliane!

Liliane is een sponsorkind van Red een Kind. Haar leven in Rwanda is compleet veranderd.

Wil jij dus weten hoe het leven van een kind door het programma van Red een Kind kan veranderen, bekijk dan het filmpje! Zo maakt jouw bijdrage voor een sponsorkind hét verschil.

"Wij hebben voor Red een Kind gekozen omdat we de manier waarop zij werken heel tof vinden. Het is bijna een soort microkrediet. Niet: ‘Hier heb je een zak meel, red je ermee’, maar investeren in de toekomst door mensen bijvoorbeeld te leren hoe ze geld kunnen verdienen."

Wietze de Jager - sponsor bij Red een Kind

Word vandaag nog sponsor!

Bekijk welke kinderen nog op zoek zijn…

> Ga naar het overzicht!

Twijfel je nog over kindsponsoring?

Weet dan dat je op ieder moment op kunt opzeggen.
Dat kan heel eenvoudig door telefonisch contact op te nemen via (038) 460 46 48.

We gaan dan voor jouw sponsorkind op zoek naar een nieuwe sponsor.

Zij gingen je al voor...

Meestgestelde vragen

 • Hoe kom ik in contact met Red een Kind?

  Red een Kind helpt graag om jouw vragen te beantwoorden of informatie toe te sturen. Kun je geen antwoord vinden op je vraag? Neem dan contact met ons op via (038)460 4648 of vul het contactformulier in. Een email sturen naar info@redeenkind.nl kan natuurlijk ook.

 • Wat gebeurt er met mijn sponsorbijdrage?

  Als sponsor ben je verbonden aan een kind of een gezin in een van onze dorpsprogramma’s. Met jouw bijdrage help je niet alleen jouw sponsorkind, maar ook de broertjes of zusjes en het hele dorp! Red een Kind werkt met hele dorpen tegelijk, om zo échte verandering in situaties van armoede te kunnen brengen. Kinderen kunnen op deze manier gewoon bij hun ouders of verzorgers blijven wonen en thuis is natuurlijk de beste plek om op te groeien. Het kind of het gezin dat je sponsort is een ambassadeur die je op een heel persoonlijke manier op de hoogte houdt van het leven in het dorp.

 • Wordt alleen het kind geholpen of het hele gezin?

  Jouw sponsorkind en andere kinderen staan centraal in onze aanpak om te helpen, maar ook het hele gezin en de omgeving van de kinderen krijgen de kans om uit armoede te groeien. Wij werken namelijk met dorpsprogramma’s. Het is voor iedereen uit het dorp mogelijk om deel te nemen aan het programma, om zo uit de armoede te groeien. Wel zo eerlijk, toch? Ook het hele gezin van jouw sponsorkind neemt deel aan het programma. Wij helpen ze op weg, maar ze gaan zelf aan de slag, waardoor ze uiteindelijk zelf meer geld verdienen en daardoor een beter leven krijgen. Er is dan meer geld voor eten en drinken, maar ook bijvoorbeeld om naar school te gaan. Uiteindelijk profiteren de kinderen dus van deze positieve ontwikkelingen in hun gezin en omgeving. Bovendien zijn de ouders trots, omdat ze hun kinderen zélf een betere toekomst kunnen geven.

 • Hoe besteden jullie aandacht aan het christelijk geloof in het programma?

  Red een Kind staat bekend als een christelijke organisatie. Niet alleen in Nederland, maar zeker ook in de landen waar we onze programma’s uitvoeren. Per land verschilt dat wel. In een land als Malawi is een bijeenkomst met kinderen of volwassenen volkomen vanzelfsprekend dat er ook gezongen en gebeden wordt. Ook niet-christenen zijn daar hartelijk welkom en zingen zelfs enthousiast mee. In verschillende landen in Afrika is dit heel normaal, maar in een land als India kan dat weer helemaal niet. Ook in India zijn al onze medewerkers christelijk, maar is het verboden om openlijk het evangelie te verspreiden. Wij vinden het in elk geval heel belangrijk dat we niemand uitsluiten. Of een kind christelijk is of niet: elk kind zien wij als een uniek geschenk van God. Elk kind mag gezond en veilig opgroeien. Armoede is onrecht voor ieder kind. Dat wij daaraan als christenen werken zien wij (en anderen!) als een christelijk getuigenis. Meer weten? Download hier meer informatie.

Ook een sponsorkind steunen?

Bekijk welke kinderen nog op zoek zijn naar een sponsor!

> Ga naar het overzicht!

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte