'Wij gaan nog lang niet trouwen'

Ellen (15) en Briana (13) zijn speciaal voor de foto, voor het eerst in maanden gekleed in hun schooluniform, want door de coronacrisis kunnen ze al bijna een halfjaar niet naar school. “Nu werk ik met mijn familie op het land,” vertelt Ellen. “En daarna doe ik klusjes rond het huis. Vegen, koken, hout zoeken: er is altijd wel iets te doen.” 

Briana’s dagen zien er ongeveer hetzelfde uit. “Ik help mijn familie, en als alles klaar is ga ik soms voetballen of korfballen.” De vriendinnen proberen wel hun schoolwerk bij te houden, maar dat is lastig zonder schoolmaterialen.

“Het is moeilijk gemotiveerd te blijven als niemand je kan helpen,” zegt Ellen. “Ik wil graag verpleegkundige worden, maar als de scholen zo lang dicht blijven, wordt dat steeds moeilijker.”

“Voor Covid-19 had ik nog hoop dat mijn dromen zouden uitkomen,” vult Briana aan, “maar nu weet ik het niet meer en dat maakt me verdrietig.”

Ellen lacht. “Je kunt altijd nog trouwen…” “Dat is een grapje. Als je nu gaat trouwen, weet je zeker dat je leven nooit gaat verbeteren. Wij gaan niet trouwen hoor. Nu nog niet!”

In Malawi trouwen veel meisjes op jonge leeftijd, dat Ellen en Briana ondanks de moeilijke situatie aangeven dat een huwelijk geen optie is, is dan ook heel bemoedigend!

Helaas komen kindhuwelijk nog steeds voor.

Zo trouwde Maureen op haar vijftiende. Dit was geen sprookjeshuwelijk, maar een kindhuwelijk! Daarom strijdt Red een Kind tegen kindhuwelijken. Elk meisje verdient een kansrijke toekomst!

Bekijk de video waarin Maureen haar verhaal vertelt.

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte