Red een Kind op tv bij EO Metterdaad

EO metterdaad bracht een bezoek aan de projectengebieden in Rwanda waar Red een Kind werkt. In deze gebieden is er veel werkeloosheid onder jongeren. Via speciale vaktrainingen geven we deze jongeren weer toekomstperspectief. Want met een baan kunnen de jongeren voor zichzelf én hun familie zorgen en worden dorpen economisch veerkrachtig. EO Metterdaad steunt ons project in Rwanda en laat in twee uitzendingen zien hoe jongeren dankzij een vaktraining een zelfstandig en hoopvol bestaan kunnen opbouwen.

 

Banen voor jongeren in Rwanda

Het project dat EO Metterdaad steunt, is onderdeel van het dorpsprogramma in Rwanda en gericht op werkgelegenheid voor jongeren. Het overgrote deel van de bevolking is afhankelijk van landbouw, maar er zijn meer mensen dan land. Jongeren hebben daardoor vaak geen landbouwgrond tot hun beschikking. En vanwege armoede zijn er ook veel jongeren die niet de kans hebben om een opleiding af te ronden, dat bij elkaar opgeteld zorgt voor een uitzichtloze situatie. Terwijl juíst jongeren een land kunnen opbouwen, als ze de kans krijgen.

Als Red een Kind helpen we jongeren hoe ze ondanks deze situatie toch een inkomen kunnen krijgen. De vaktrainingen zijn daar een belangrijk onderdeel van. Jongeren leren beroepen als lasser, bakker, veehouder, of kapper. Naast praktische vaardigheden is het ook belangrijk dat jongeren levensvaardigheden leren die hen klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Denk bijvoorbeeld aan het bijhouden van financiën, samenwerken of leiderschap.

 

Benieuwd hoe dat eruit ziet?
Kijk hier de afleveringen van Angel uit Rwanda (zaterdag 5 feb) en Dieudonne (zaterdag 12 feb) terug:

Naar de afleveringen >

 

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte