Een nieuw dorpsprogramma in Butaganzwa (Burundi)!

Welkom in Burundi! Ons nieuwe dorpsprogramma in Butaganzwa is dit jaar van start gegaan. Graag vertellen we je meer over dit project in 39 dorpen in Burundi.

In het oosten van Burundi ligt deze dorpsgemeenschap, waar bijna 22.000 gezinnen wonen. Een gezin bestaat uit gemiddeld zeven leden. Butaganzwa ligt in een bergachtig gebied met bergen van bijna 2.000 meter hoog. In het regenseizoen is het hier erg koud, terwijl de zomer juist droogte kan brengen.

In dit gebied leven veel mensen van landbouw, daglonerswerk en kleinveeteelt. Slechts een handvol mensen heeft een eigen bedrijf om geld mee te verdienen. Omdat de dorpen van Butaganzwa tussen de hoge bergen liggen, wisselt het weer er behoorlijk. In het regenseizoen is de vallei grotendeels volgestroomd met water, wat het gebied perfect maakt voor het verbouwen van bonen, groenten, rijst, (zoete) aardappelen en mais. Daarnaast maken de inwoners bakstenen in de zomer. Deze worden gebruikt voor het bouwen van huizen.

 

Wist je dat…
… kinderen in dit gebied ’s ochtends vaak de restjes van het avondeten als ontbijt krijgen?
… het in het regenseizoen heel moeilijk is voor kinderen uit bergdorpen om naar school te gaan? Door de regen worden wegen onbegaanbaar.
… veel kinderen pas naar school gaan vanaf zeven of acht jaar oud? En dat ze vaak eerder met school stoppen om in Tanzania naar werk te zoeken?
… jongens en meisjes graag voetbal of een vorm van hockey spelen? Maar dat hier weinig tijd voor is omdat kinderen moeten helpen bij klusjes in of rondom het huis?

Onze droom is dat in zeven jaar een leefbare omgeving voor alle kinderen in Butaganzwa ontstaat
waarin zij zich veilig kunnen ontwikkelen.

  • In kindergroepen ontdekken kinderen hun talenten en leren ze meer over hun rechten. We motiveren ze om naar school te gaan en plannen te maken voor hun toekomst.
  • We vormen samen met ouders zelfhulpgroepen waarin ze samen sparen en lenen.
  • Er is extra aandacht voor de positie van vrouwen en meisjes. We willen
    tienerzwangerschappen voorkomen zodat meisjes naar school kunnen blijven gaan om te bouwen aan hun toekomst.
  • Boerengroepen werken aan moderne landbouwtechnieken. Hier leren ze ook beter om te gaan met de gevolgen van klimaatverandering.
  • We brengen de gemeenschap in contact met lokale autoriteiten zodat ze kunnen lobbyen voor betere voorzieningen in het gebied. bijvoorbeeld schoon drinkwater voor iedereen.

Wil jij de gezinnen in Butaganzwa helpen?

Kijk hier welke kinderen nog een sponsor zoeken!

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte