Een extra zetje voor een eigen veestapel

 

Soms heb je net even dat extra zetje nodig. Een duwtje in de rug om verder te komen, jezelf te ontwikkelen, te groeien. Dat duwtje in de rug hebben kwetsbare families in de programma’s van Red een Kind ook nodig. We zijn samen al een eind op weg om de armoedespiraal te doorbreken. Stap voor stap verbetert het inkomen en maken gezinnen plannen om vooruit te komen.

Zoals Saidi en zijn vrouw Rosine met hun peuter uit Rwanda. Wat hebben ze al mooie stappen gezet! Dankzij sparen in een groep is hun situatie verbeterd. Ze hebben zaden kunnen kopen én ze hebben een mooie droom voor ogen: zo groeien dat hun kind later naar school kan gaan. Zonder extra hulp lukt dat nu niet. Het gezin heeft nog niet genoeg te eten en moeten het doen met twee maaltijden per dag.

 

Veestapel opbouwen
“Ons land is niet vruchtbaar en brengt onvoldoende op. Met een paar dieren erbij kunnen we het land bemesten waardoor onze oogst zal verbeteren,” vertelt Saidi. “De dieren hebben we ook nodig voor melk. “Ons plan is om langzaam een veestapel op te bouwen. Als de dieren groeien, kunnen we een paar jonge dieren verkopen en de veestapel uitbreiden. Door de leningen van zelfhulpgroepen te combineren met een ander inkomen dat ik krijg, verwacht ik dit doel in een jaar kan bereiken. Ik kweek tomaten en haal daar geld uit.”

Het houden van dieren helpt gezinnen om de armoedespiraal te doorbreken. Meer dieren betekent meer en gezonder eten voor de kinderen en gezinnen. Het zorgt voor inkomen, ook op de lange termijn. Zo maakt een dierbaar cadeau verschil. Want met de opbrengst van dierbaar cadeau investeren we op een duurzame manier.

 

Kippen en geiten
We zorgen ervoor dat jongeren en gezinnen leren hoe ze met het houden van dieren een bestaan kunnen opbouwen. Zo trainen we ouders in de zelfhulpgroepen bijvoorbeeld in het fokken en houden van kippen en geiten. Dankzij de kippen hebben ze elke dag verse eieren en dankzij de geiten elke dag verse melk. De eieren en melk die ze niet zelf hoeven te gebruiken kunnen ze weer verkopen om extra inkomsten te krijgen.

Wil jij graag Saidi en Rosine en andere gezinnen helpen de armoedespiraal te doorbreken?

Klik hier om het verschil te maken.

Delen?

Altijd op de hoogte willen blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte