'De geiten hebben ons leven veranderd'

 

Mary is 35 jaar, getrouwd met William (40) en moeder van Agnes (13), Eliza (7) en Tiwonge (1). Het gezin neemt deel aan het programma van Red een Kind in hun dorp in Malawi. Mary is al twee jaar de trotse bezitter van een geit. “Inmiddels zijn er zeven kleintjes geboren. De geiten hebben ons leven veranderd!

Vroeger waren we volledig afhankelijk van wat mijn man als visser verdiende. Op sommige dagen kon ik mijn kinderen niets te eten geven. Dankzij de geiten hebben we nu vlees en geld, maar ook mest voor de tuin waardoor we een betere oogst hebben. Vroeger moesten we veel meer eten kopen, maar door de mest groeit de groente allemaal beter. Pas heb ik één van mijn geiten verkocht op de markt. Met de opbrengst konden we eten en kleren kopen. Ik voel me zo blij en trots! Mijn dochters zien er verzorgd uit en gaan met een volle maag naar school.”

Winkeltje
Mary en William hebben grote plannen voor de toekomst. Mary: “Ik wil een klein supermarktje openen. Dat lijkt me leuk. Ik wil ook onafhankelijk zijn en ik denk dat dat winkeltje daarvoor kan zorgen. Vissen is niet betrouwbaar als bron van inkomsten. Soms vangt William weinig en maak ik me zorgen of we wel rond kunnen komen. Een winkeltje zou ons inkomen stabieler maken en me trots maken. Ook zouden we dan voor onze kinderen een goed huis kunnen bouwen. Nu ben ik vooral dankbaar voor de geit.”

Dierbaar cadeau
Het houden van dieren helpt gezinnen in Afrika om de armoede te doorbreken. Het zorgt voor inkomen, óók op de lange termijn! Zo maakt een dierbaar cadeau het verschil tussen opgroeien met honger of met een kans op een mooie toekomst. Zoals Mary zegt: “De geiten geven mij hoop en moed en mijn dochters een beter leven.”

Wil je ook nog graag een dierbaar cadeau geven? Klik hier om verschil te maken!

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte