Red een Kind helpt India

Bhubanewsar, Odisha State, schoolsupllen India

Dankzij jullie massale steun na de noodoproep die we samen met het Christelijk Noodhulpcluster deden voor India zijn we direct in actie gekomen om de meest kwetsbare gezinnen en kinderen te helpen, en hopen we een derde coronagolf te voorkomen. En dat is nodig want India heeft te maken met een heftige opleving van het coronavirus. Het coronavirus verspreidt zich razendsnel en de gevolgen voor de bevolking zijn verschrikkelijk. De ziekenhuizen zijn overvol. Voor gezinnen en kinderen is de situatie nog steeds heel ernstig.

Onze veldwerkers proberen ondanks de moeilijke situatie en lockdown zoveel mogelijk dorpen te bereiken en te helpen. Dankzij de giften voor deze noodoproep hebben we concrete plannen kunnen maken om te helpen en daar zijn we enorm dankbaar voor.

Hulp voor thuis
Door de lockdown zijn de scholen dicht en zitten gezinnen thuis. Daarom doen we het volgende:

  • 25000 gezinnen die in thuisisolatie zitten, ontvangen een pakket met zeep, mondkapjes en medicijnen om thuis te kunnen overleven.
  • 4400 gezinnen krijgen een voedingspakket zodat ze voldoende te eten hebben om niet verder te verzwakken.
  • 4500 kinderen geven we een speciaal schoolpakket met daarin pennen, een schrijfblok en puzzels. Zo kunnen ze zich thuis voorbereiden op het schoolwerk.

Medische hulp en ondersteuning
Nog steeds is de druk op de ziekenhuizen enorm. Er zijn te weinig bedden voor Covid patiënten. Red een Kind helpt ziekenhuizen met het inzetten van vrijwilligers die het overwerkte personeel ondersteunen waar dat kan. Wat doen we nog meer?

  • Het streekziekenhuis in de staat Orissa helpen we met 35 extra bedden met beademingsapparatuur en zuurstoftanks.
  • Een medische verpleegkundige inzetten in een van de Covidcentra waar we ook zuurstofmaskers en traumabegeleiding gaan aanbieden.

Sinds april heeft India te maken met grote stijging van het aantal coronabesmettingen. Steeds meer Indiërs, waaronder ook jongeren en kinderen, belanden in het ziekenhuis. Maar de ziekenhuizen kunnen de aantallen bezoekers niet aan. Het lijkt erop dat de officiële besmettingscijfers iets afnemen, maar de situatie is nog steeds heel zorgelijk. Corona heeft niet alleen impact op de mensen die ernstig ziek zijn, maar raakt ook de bestaanszekerheid en toekomst van veel gezinnen. Red een Kind geeft sinds vorig jaar al extra hulp. Wil je ook nog graag in actie komen? Klik hier om ook te helpen!

Delen?