Samen leren over hygiëne in DR Congo

 

Wanneer moet je eigenlijk je handen wassen? En hoe zorg je dat je kleding schoon blijft en niet te vergeten: hoe blijf je zelf schoon? Speciale kindercomités in DR Congo krijgen allerlei lessen over hygiëne en hoe en waarom dit belangrijk is.  Deze nieuwe hygiënekennis houden ze niet voor zichzelf maar delen ze met jongere kinderen, hun ouders, familie en het hele dorp!

Voor deze speciale schoolbrigades en hygiënecomités worden gemotiveerde leerlingen gezocht. Want zij dragen zorg voor het bevorderen van hygiëne en sanitaire voorzieningen onder hun leeftijdsgenoten. Een belangrijke taak!


Zelfvertrouwen

Tijdens de hygiënesessies staat het kind centraal. En dat is uniek. Kinderen leren niet alleen hun kennis te delen maar leren zelf ook op allerlei andere gebieden veel. Zo doen ze ervaring op in mondigheid, creativiteit en zelfvertrouwen. Maar ook samenwerken in een groep en initiatief tonen zijn mooie vaardigheden om te kunnen ontwikkelen. Uiteindelijk wordt een jongen of meisje verantwoordelijk lid van de school en dorpsgemeenschap wat het zelfrespect en dat van anderen vergroot.

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte