Mooie successen in Matuu, Kenia

Kinderen omhelzen elkaar in Matuu

 

Fantastisch nieuws uit Matuu! Het dorpsprogramma daar kan worden afgerond. Dit betekent dat de gezinnen zelfstandig verder kunnen bouwen aan een toekomst zonder armoede. Wat de impact is van onze aanpak? We delen graag een aantal mooie succesverhalen met u!

Sterk gezin, goed begin!
Armoede is meer dan geen eten of drinken hebben. Het heeft ingrijpende gevolgen. De strijd om te overleven geeft ouders continu stress. En dat heeft impact op het gezinsleven. Verwaarlozing of mishandeling komt dan helaas ook regelmatig voor bij gezinnen in armoede. Red een Kind heeft trainingen voor ouders ontwikkeld waarin goed ouderschap, opvoeding en een gezonde ontwikkeling van kinderen centraal staan.

Kijk deze stralende moeder met haar twee kinderen! Meer dan 400 ouders in Matuu volgden ouderschapstrainingen.

Genoeg te eten voor iedereen
Boeren en boerengroepen in het programma werden gelinkt aan het Ministerie van Landbouw en Veeteelt in Kenia. Ook kregen meer dan 1000 boeren landbouwtrainingen. Deze samenwerking zorgt voor betere, duurzame landbouwmethoden en uiteindelijk betere opbrengsten van de oogst!

Hoop voor de toekomst
De 10-jarige Catherine zit in groep vier van de basisschool. Ze heeft twee zusjes en een broer. Haar ouders hadden het financieel erg zwaar. Hierdoor konden ze het schoolgeld voor hun kinderen niet betalen. Maar Catherine werd lid van de kindergroep in het programma. Hier werd ze uitgedaagd om haar talenten te gaan ontdekken. Ze kreeg een ambitieus idee: ze wilde graag konijnen gaan verkopen! Ze vroeg meteen haar ouders om toestemming en samen kochten ze een mannetjes- en een vrouwtjeskonijn.

Inmiddels heeft Catherine maar liefst 15 konijnen! Samen met haar ouders verkoopt ze deze konijnen om zo een extra inkomen te verdienen voor schoolmaterialen en schoolgeld. Inmiddels mag Catherine een inspiratie voor andere kinderen zijn. Ze straalt als ze vertelt: ‘’Ik heb hoop voor mijn toekomst! Hard werken loont. Ik doe heel goed mijn best op school en wil later graag dokter worden.’’

Vragen over uw sponsoring?

Neem contact met ons op!
Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte