Incompany Event Groeipartners groot succes

Op donderdag 14 september werd voor de 9e keer het Groeipartner event georganiseerd. Dit keer, In Company. We waren te gast bij Groeipartner Ralf Hovenga in zijn mooie bedrijf Pan Oston in Raalte. Pan Oston maakt afrekensystemen, denk aan kassa’s en handscanners. We werden bij aankomst dus ook ludiek ‘gescand’ door de dames Aly en Maaike.

 

Na een welkomstdrankje leidde Ralf ons rond over de werkvloer en zagen we hoe de kassasystemen werden gemaakt. Heel interessant om eens de achterkant te zien van producten die we in ons dagelijks leven regelmatig tegenkomen.

 

Bijzondere reiservaring

In maart 2023 zijn we op reis gegaan naar Bomet in Kenia, het programma dat de Groeipartners ondersteunen. De reizigers Ageeth en Arco Guis, Gerlinde Hovenga en Jasper Vrieling deelden hun bijzondere reiservaring. Gerlinde had haar ervaringen en verhaal in een prachtig schilderij verbeeld dat werd aangeboden. Dit krijgt een mooi plekje in ons nieuwe Red een Kind kantoor.

Als tip aan de mensen in de zaal werd tenslotte gegeven, om het project in Bomet in 2028 óók te gaan bezoeken. De inschrijving werd ter plekke geopend.

 

Avocadobomen

In Bomet ontstond een plan om avocadobomen te planten bij een school. Deze avocado’s zouden op termijn worden verkocht en van de opbrengst kunnen er meisjestoiletten worden gebouwd. En passant leren kinderen meer over het planten van gewassen en worden de avocado’s onderdeel van hun gezonde dieet. Winwinwin. Omdat er zeven scholen in het projectgebied staan, werd het plan verzevenvoudigd. Vanuit dit plan maakte Help a Child Kenya een voorstel. Aan de Groeipartners werd de vraag gesteld dit plan te financieren. Om het bedrag bij elkaar te krijgen sprak Ralf Hovenga met succes zijn mede-ondernemers aan en haalde maar liefst € 7.500 op.

Al met al is het verhaal van de Groeipartners én van Red een Kind volop gedeeld en dat was natuurlijk het onderliggende doel van deze avond. Hartelijk dank aan alle Groeipartners die hiervoor ambassadeur zijn geweest.

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte