Aan de slag in Zuid-Soedan

Moeder en kind in Zuid-Soedan

In Zuid-Soedan heerst grote onrust: miljoenen mensen zijn getroffen door geweld, honger of de gevolgen van klimaatverandering. Te midden van al deze onrust is het niet mogelijk ons meerjarig dorpsprogramma op te zetten, maar samen met gezinnen aan de slag gaan kan wél.

Van 2024 tot en met 2026 zet Red een Kind zich in voor mensen in Zuid-Soedan die honger lijden, geen schoon drinkwater hebben en die in onveilige situaties leven met hun gezin. Dit doen we samen met Care, Dorcas, Plan International, Save the Children, Tearfund en War Child Holland van de Dutch Relief Alliance (DRA) en de Zuid-Soedanese organisaties Across, ADA, Aid Link, CEF, Coalition for Humanity, Women’s Development Group (WDG), SAADO, UNIDOR en WOCO. Een mooie kans om samen te werken aan een betere toekomst voor kinderen in Zuid-Soedan!

Kaart met projectgebieden DRA

517.932 mensen
De komende jaren is Red een Kind vooral actief in de regio’s Pibor en Tonj-Noord. Maar ook in Melut, Malakal, Akobo, Rubkona, Mayendit en Abyei zal humanitaire hulp geboden worden. Het doel is om in drie jaar 517.932 mensen te bereiken met deze hulp. Red een Kind richt zich hierbij op bescherming van en onderwijs voor jonge kinderen. Andere organisaties gaan onder andere bezig met voedselzekerheid en levensonderhoud, watervoorziening, hygiëne en voedsel voor kinderen en zwangere vrouwen.

Zelf aan de slag
In de gebieden waar we werken, willen mensen vooral ook graag zélf aan de slag. Iets wat goed past bij de werkwijze van Red een Kind. Sonja, noodhulpexpert in Zuid-Soedan, vertelt: “In 2011 is het land onafhankelijk geworden, maar sindsdien woeden er ook talloze interne conflicten met miljoenen vluchtelingen en armoede als gevolg. Ik zie dat mensen trauma’s met zich meedragen. En ik zie sterke mensen. Een bevolking die de moed niet opgeeft, trots is op het land en niet afhankelijk wil blijven van hulp van buitenaf. (…) Die waardigheid teruggeven: daar zit de impact van ons werk en daar zet ik mij graag voor in.”

Dit vertelde Sonja nog meer


De DRA wordt gefinancierd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hiernaast financiert Red een Kind vanuit het Noodfonds projecten in onder andere Pibor.

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte