Noodhulp Congo

De kinderen in Congo hebben jouw hulp nodig. Er is niet genoeg eten voor de kinderen. Jij kunt helpen door dit project te steunen door een gift te geven voor voedselpakketten.

Recent bezocht Red een Kind-directeur Andries Schuttinga Congo (DRC). Red een Kind helpt daar kwetsbare gezinnen. Dit land kent een geschiedenis van geweld en burgeroorlogen. Na een omstreden verkiezingsuitslag begin dit jaar is een acute noodsituatie ontstaan. Veel mensen zijn op de vlucht geslagen voor geweld van rebellen. Er is dringend voedsel nodig om gezinnen te helpen overleven.

“Hun huizen zijn in brand gestoken, hun landbouwvelden verwoest, ze hebben niets meer. Vrouwen die verkracht waren door rebellen vertelden me hun verhaal.
Ze lieten me de schotwonden zien in hun been of hun buik. Je ziet overal ondervoede kinderen. Sommige schatte ik acht jaar en bleken vijftien te zijn. Het diepst geraakt was ik door de doffe blik in hun ogen. Ook de moeders zien geen perspectief meer, voor zichzelf of hun kinderen.”Help je mee met een gift? Met 30 euro kun je al zorgen dat één ontheemd gezin in Congo de komende maand voedsel heeft.

Geef voor voedselhulp in Congo!

Wij en de kinderen uit Congo zijn jou ontzettend dankbaar voor jouw gift! 

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte