Basisscholen in actie!

Sparen voor een geit. Dat deden de kinderen van verschillende basisscholen om kinderen in Kenia te helpen. Met geiten?
Ja, want in Kenia zijn geiten van grote waarde, bijvoorbeeld door de melk die ze geven. Meer dieren beteken meer en gezonder eten voor het hele gezin.

Ieder kind kreeg een spaarvlaggetje met daarop 25 afdrukken van geitenhoefjes. Elke afdruk was één euro waard. Familie, vrienden, kennissen, buren en kerkleden werden gevraagd om een geitenhoef te sponsoren. Het resultaat: er werden hele lange slingers gemaakt.

Ook GBS Het Mozaïek in Haren deed mee. Scholenvoorlichter Jenne Minnema gaf een presentatie over de actie.

“Het enthousiasme van kinderen en ook de leerkrachten vond ik hartverwarmend”.

“Sommige kinderen hadden al meerdere vlaggetjes vol. De actie is heel concreet en dat vonden de kinderen leuk. Ik heb meer uitgelegd over het leven van kinderen in Kenia. Vooral de foto’s van de latrines maakten indruk: dat is toch wel even een andere wc dan we in Nederland kennen. Kinderen stelden ook echt goede vragen, zoals: ‘waarom geef je niet gewoon geld om eten te kopen?’. Het is leuk om te zien hoe dan het kwartje valt als je uitlegt dat een geit niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst voor inkomen zorgt. Het is mooi dat kinderen meer leren over de verschillen die er zijn in de wereld. En gelijk heel concreet daar iets aan kunnen doen!”

De Christelijke Kinderboekweek steunde de actie en basisscholen mochten daarom 10 procent van de het totaalopbrengst besteden in boekhandels voor de schoolbieb. In totaal is er meer dan 35.000 euro opgehaald!

Ook met je basisschool een actie doen voor Red een Kind? Hier kun je meer informatie vinden over het  High Five lespakket, met onder andere kleurplaten, bouwpakketten, vlaggetjes en leshandleidingen. Kinderen leren zo dat andere helpen goed en nuttig is, maar vooral ook leuk!

 

 

Help door te doneren

Vestibulum rutrum quam vitae fringilla tincidunt. Suspendisse nec tortor urna. Ut laoreet sodales nisi, quis iaculis nulla iaculis vitae. Donec sagittis faucibus lacus eget blandit.

Ieder beetje helpt

Fusce vehicula dolor arcu, sit amet blandit dolor mollis nec. Donec viverra eleifend lacus, vitae ullamcorper metus.

Steun deze actie
Delen?

Altijd op de hoogte willen blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte