High Five: met de hele school!

Stel je voor:
Volgende week komt de helft van jouw leerlingen niet op school omdat het oogsttijd is. Wat zou je doen? Jouw collega’s in veel landen in Afrika kunnen hier vaak niet veel tegen doen. Kinderen zijn hard nodig bij de oogst, en school heeft dan een lagere prioriteit. Daar willen wij graag iets aan doen! Daarom zijn we op zoek naar scholen in Nederland die gezinnen in Afrika een handje willen helpen, zodat hun kinderen gewoon naar school kunnen (blijven) gaan.

Kom in actie met High Five!
Speciaal hiervoor heeft Red een Kind het High Five-actiepakket ontwikkeld: een vrolijk actiepakket voor basisscholen. Kinderen steken letterlijk hun hand uit voor hun leeftijdsgenoten in Afrika en leren tegelijkertijd dat een ander helpen niet alleen goed en belangrijk is, maar ook leuk!

Delen?

Benieuwd naar de materialen voor de actie? 

Krijg alvast een eerste indruk door de onderstaande bestanden te downloaden!

Je kunt ook geheel vrijblijvend een informatiepakket met voorbeeldmaterialen aanvragen via scholen@redeenkind.nl.

De 5 redenen waarom het High Five pakket zo geschikt is voor op school:

High Five is: 

  • Leuk. Met de High Five-actie willen we kinderen leren dat een ander helpen goed en nuttig is, maar zeker ook leuk! Daarom is het materiaal vrolijk vormgegeven en stimuleert het kinderen om te ontdekken dat ze zelf een verschil kunnen maken in het leven van anderen.
  • Flexibel inzetbaar. Je kunt dit pakket zowel voor een korte (bijvoorbeeld een week) als voor een lange actieperiode inzetten.
  • Veelzijdig. Het volledige pakket bevat onder andere originele spaarkaarten, bouwpakketten, een (mega)kleurplaat, spaargeit, vlaggetjes en nog veel meer. Ook is er een aparte handleiding voor de onderbouw en een aparte handleiding voor de bovenbouw.
  • Leerzaam. Je kunt de actie starten met een lessenserie of een bijeenkomst over Afrika. Daarvoor kun je bijvoorbeeld hieronder zelf een PowerPointpresentatie downloaden. Vergeet niet de toelichting bij de slides ook te downloaden.
  • Voor een goed doel. De opbrengst van de High Five-actie gaat naar dorpsprogramma’s. Waarin ouders samen leren zich te ontwikkelen en zo uit de armoede te groeien. Zo hoeven zij hun kinderen niet meer thuis te houden tijdens de oogst!

Wilt u de High Five-actie op uw school organiseren of wilt u meer weten over de actie?

Ja, ik wil graag informatie opvragen!

Heeft u een vraag over deze activiteit?

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648

Andere manieren om te helpen

Nacht van Betekenis

Blijf samen met jouw middelbare school een nacht wakker op school!

Lees meer
Lees meer over Nacht van Betekenis

Graag zelf je eigen actie opzetten?

Lees de 10 tips!