Een kans voor Vailes om naar school te gaan

Of je nu in Nederland, Kenia, Italië of Malawi woont, de kosten van het dagelijks levensonderhoud zijn flink gestegen. De inflatie is overal merkbaar. In Nederland zien we dat scholen ontbijt aanbieden aan kinderen die het thuis minder breed hebben. In de landen waar we werken zijn die voorzieningen er helaas niet en dat zorgt voor uitdagende dilemma’s.

Ouders in onze projectlanden hebben door de hoge levenskosten grote moeite om rond te komen waardoor ze moeten kiezen tussen eten kopen of het betalen van schoolgeld. Wat kies je dan? Zorgen dat je kind drie maaltijden per dag heeft om gezond op te kunnen groeien of kies je ervoor om je kind naar school te laten gaan maar dan zonder ontbijt…?

Een baan als politieagent
Wij geloven erin dat naar school gaan dé sleutel is om verder te komen en te bouwen aan een toekomst zonder armoede. Zo vertelt de 11-jarige Vailes uit Malawi over haar toekomstdroom: “Ik wil graag politieagent worden, dan kan ik ervoor zorgen dat mijn dorp veilig is.” Door deze baan als politieagent kan ze later zelf zorgen voor voldoende inkomen.  Het enige wat ze nodig heeft is de kans om naar school te gaan.

Zelf schoolgeld betalen
Red een Kind geeft trainingen aan ouders waarmee ze leren om hun inkomen stap voor stap te vergroten. Zo kunnen ze zelf het schoolgeld én eten betalen. Kinderen en hun ouders hebben daarom onze steun nodig. Christina, de moeder van Vailes, vertelde over haar voortgang in de zelfhulpgroep, waar ze leerde om meer cassave te verbouwen. Deze cassave verkoopt ze en van de winst kocht ze stoelen, een radio en schoolspullen voor de kinderen. In de toekomst wil ze graag een machinemolen kopen om cassave mee te verwerken tot meel.

Help je mee?
Help jij ons mee om te zorgen dat kinderen zoals Vailes naar school kunnen gaan? Jouw steun en gebed zijn onmisbaar om de ouders te helpen de armoede te doorbreken zodat ze het schoolgeld voor hun kind kunnen betalen. Samen kunnen we de droom van Vailes én andere kinderen laten uitkomen!

Ga naar deze pagina om te helpen.

 

 

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte