‘Deze foto zegt meer dan duizend woorden...’


‘… Ik stuurde deze foto naar mijn collega’s, en we barstten allemaal in tranen uit.’

Lama (niet haar echte naam) is een 5 jaar oude Syrische vluchteling. Ze woont in de wijk Mar Michael in Libanon, vlakbij de haven. Door de explosie is ze haar oog verloren. Medewerker van partnerorganisatie Dorcas ontmoetten Lama in het ziekenhuis. Terwijl zij in gesprek waren met haar ouders, trok Lama één van hen aan de mouw met de vraag: kom je naast me zitten, en mag ik je dan een verhaaltje vertellen?

De medewerker vertelt: ‘Lama vroeg het zo enthousiast, dat ik bijna verwachtte dat het een leuk verhaaltje zou worden… Maar in plaats daarvan vertelde ze hoe ze met haar broers en zussen aan het spelen was toen ze ineens een enorme klap hoorden… Haar moeder had haar toen haastig opgepakt, en op dat moment vond de tweede (grotere) explosie plaats. Ondanks dat haar moeder zich over Lama heenwierp, belandde er een glasscherf van het raam in haar oog. Het raakte me dat Lama dit alles glimlachend vertelt. Hoe kan ze zoveel vrede hebben met de situatie, vlak nadat artsen haar oog hebben moeten verwijderen? Haar glimlach voelt geruststellend en haar kracht is besmettelijk, maar wat zal ze over een aantal jaren voelen als ze beseft dat ze het slachtoffer was van een verschrikkelijke situatie die niet had hoeven plaatsvinden?’

We bidden voor Lama en de vele andere kinderen. Zij hebben dingen meegemaakt die geen enkel kind zou mogen meemaken. Help je mee om hun situatie te verbeteren? Door te geven voor noodhulp, draag je onder andere bij aan psychosociale support (traumaverwerking) en het herstel van de beschadigde huizen.

Samen met de andere organisaties van het Christelijk Noodhulpcluster (Dorcas, EO Metterdaad, Tear, Woord en Daad en ZOA) zijn we ter plekke. We zijn direct in actie gekomen, zodat we kinderen zo snel mogelijk de hulp kunnen bieden die zij zo hard nodig hebben na deze ramp. We kunnen jouw bijdrage goed gebruiken om zo veel mogelijk mensen te bereiken! Met jouw gift kunnen we bijvoorbeeld zorgen voor voldoende voedsel. Help je mee?

Delen?

Altijd op de hoogte willen blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte