Geloof in de ouders van Pibor!

Elke ouder wil uiteindelijk hetzelfde: zélf voor je kind kunnen zorgen. Dat is voor de vaders en moeders in Pibor, een van de armste regio’s in Zuid-Soedan, niet anders. De komende jaren zetten wij met hen duurzame projecten op, zodat hun kinderen een toekomst kunnen hebben. Jij kunt daarbij helpen.  

 Zuid-Soedan ligt in het oosten van Afrika, ingeklemd tussen onder andere Soedan, Ethiopië en Oeganda. Het is een land waar de meerderheid van de mensen afhankelijk is van humanitaire hulp. Miljoenen mensen zijn gevlucht door stammenoorlogen en natuurrampen en jonge kinderen lopen grote veiligheids- en gezondheidsrisico’s. Maar: Zuid-Soedan is óók een prachtig land met een rijke cultuur, hechte gemeenschappen en met mensen met hoop voor land.

 

Duurzame oplossingen

Dit najaar vragen we aandacht voor de regio Pibor, een van de armste regio’s in het land. We geloven in de mensen daar en in duurzame projecten. Samen met vaders, moeders, opa’s en oma’s willen we  projecten opzetten die ervoor zorgen dat hun (klein)kinderen een toekomst hebben. Denk aan zelfhulpgroepen voor ouders rondom landbouw, het bouwen van peuter-/kleuterscholen en het trainen van leerkrachten, het programma Build your Own Buddy (traumazorg voor kinderen tussen de vijf en zeven jaar) of het programma Boruboru, een programma voor tienermeisjes. Samen met lokale partnerorganisaties en de leiding van de dorpen inventariseren we waar behoefte aan is en wat mogelijk is in het dorp. 

 

 “Ik geloof in Zuid-Soedan en in de mensen hier. Dit is mijn land. De eindeloze spiraal van geweld moeten we doorbreken, zodat we een verschil kunnen maken in het leven van de kinderen hier. Is er iets mooiers dan een kind gelukkig te zien?” Bebe, programma-coördinator van Red een Kind in Pibor 

 

Geef aan het Noodfonds

In Zuid-Soedan is het door de onstabiele situatie niet mogelijk om met ons zevenjarig dorpsprogramma of met kindsponsoring te werken. De projecten van Red een Kind in Pibor worden daarom voor een groot deel betaald vanuit het Red een Kind Noodfonds. Met dit Noodfonds helpen wij kinderen en hun familie in landen waar sprake is van een crisissituatie, zoals DR Congo en nu dus ook Zuid-Soedan. Wil je meer lezen over de situatie in Zuid-Soedan en Pibor en over het Red een Kind Noodfonds? Ga dan naar www.redeenkind.nl/pibor.  

Geef aan het Red een Kind Noodfonds

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte