Opnieuw laten we 1 maaltijd staan op Tweede Pinksterdag

Op Tweede Pinksterdag laten tienduizenden mensen voor een tweede keer een maaltijd staan en doneren in plaats daarvan geld. Op deze manier leven ze mee met de mensen in armoede die hongerlijden. De actie 1maaltijd wordt georganiseerd door twaalf hulporganisaties, in het kader van de zendingscollecte van de digitale Pinksterconferentie.

Opwekking houdt traditioneel op de maandag van de conferentie een zendingscollecte. De opbrengst wordt verdeeld onder organisaties die zich wereldwijd inzetten voor de verkondiging van het evangelie en hulp aan mensen in nood. Daarmee wil Opwekking uitdelen van de zegen. “Vorig jaar zijn we aangehaakt bij het initiatief 1maaltijd en ook dit jaar willen we dat graag weer doen,” zegt Ruben Flach, directeur van Stichting Opwekking: “ Het is een krachtig getuigenis van eenheid en verbondenheid als we samen in Nederland één maaltijd laten staan om duizenden anderen een maaltijd te geven.”

Unieke samenwerking
Voor deze actie is de unieke samenwerking voortgezet en zelfs uitgebreid met een aantal organisaties: Kerk in Actie, World Vision, MAF, EO Metterdaad, Leprazending, Red een Kind, Tearfund, VPE-zending, ZOA, Zending en Gemeente, Cama Zending en Compassion. Deze twaalf organisaties staan normaal gesproken op de Mission Boulevard tijdens de Pinksterconferentie. De opbrengst wordt besteed aan voedselhulp wereldwijd. Vorig jaar stond de coronacrisis centraal; dit jaar speelt die helaas nog steeds een grote rol maar ook de klimaatverandering en de conflicten in de betreffende landen hebben een groot en nadelig effect. EO Metterdaad zorgt er als overkoepelende organisatie voor dat de giften op de juiste plaats komen, in samenwerking met de andere aangesloten hulporganisaties.

Opbrengst 2020
Tijdens de digitale Pinksterconferentie in 2020 sloegen tien organisaties de handen ineen en zijn gezamenlijk de actie 1maaltijd gestart. Daar is massaal gehoor aan gegeven en duizenden mensen lieten 1maaltijd staan en doneerden in ruil daarvoor een bedrag naar keuze. In totaal zijn er 12.709 donaties gedaan wat resulteerde in een totaalbedrag van € 305.000,-. Duizenden mensen in armoede hebben daardoor een maaltijd ontvangen. Tiemen Westerduin, initiatiefnemer 1maaltijd: “De wereld staat op zijn kop. Er zijn ontzettend veel mensen voor wie dagelijks brood niet vanzelfsprekend is. Voor hen staan wij op! Bijzonder om dit samen met zoveel organisaties en duizenden in het land te doen.”

Wil je ook meedoen aan 1maaltijd? Ga naar www.1maaltijd.nl!

Delen?