Help kinderen in Congo de crisis te overleven

In D.R. Congo leven gezinnen elke dag met de dreiging van geweld. De situatie is er zo onveilig dat ze er steeds rekening mee moeten houden om te moeten vluchten omdat er gevaar dreigt voor een ontvoering of een aanslag. Voor heel veel kinderen heeft dit enorme impact. Ze kunnen niet naar school, hebben elke dag te weinig eten en missen een veilige basis om op te groeien. 

Overal waar we werken, is ons doel kinderen beschermen tegen de schadelijke gevolgen van armoede en ze betere kansen geven. Maar met de huidige situatie in Congo is het moeilijk om lange termijnprojecten op te zetten.

Wat wél kan is kinderen een veilige plek geven waar rust en aandacht is. Daarom gaan we 900 kinderen in de regio Noord-Kivu helpen met activiteiten die hen veerkracht geven en weerbaar maken. Zodat ze sterk genoeg zijn om weer naar school te gaan. Daarnaast gaan we de ouders trainingen geven in het opzetten van een kleinschalig landbouwbedrijf. Want het is van levensbelang dat ze een inkomen verdienen en eten kunnen kopen voor hun kinderen.

Patrick Muluga, landendirecteur van Help a Child Congo vertelt: “Ik ben zelf opgegroeid in vergelijkbare omstandigheden. Ik weet wat deze kinderen doormaken. Het is belangrijk dat het leven van de kinderen zo normaal mogelijk doorgaat. Wat ze nu het hardst nodig hebben is: veiligheid, aandacht en een weerbaarheidstraining zodat ze hun veerkracht terugvinden en weer naar school kunnen.”

Help je mee?
Samen met jou kunnen we verschil maken en kinderen en gezinnen helpen uit deze crisis.

> Wil je helpen? Een gift geven kan via deze link!

 

Delen?