Groepsapps onmisbaar in hulp

In corona-tijd zien we nog meer dat giften een wereld van verschil maken voor mensen in armoede. De nood in de landen waar we werken is groot. We zijn dankbaar dat we toch via onze programma’s kinderen, gezinnen en dorpen kunnen helpen door middel van vaktrainingen, smarttelefoons, naaimachines én geiten.

 

Een telefoon

Door lockdowns en maatregelen tijdens de corona-crisis was het voor onze teams vaak best lastig (en soms zelfs onmogelijk) om de dorpen te bereiken. Om de communicatie tussen projectmanagers en vertegenwoordigers van de dorpen in deze tijd te versterken en mogelijk te maken, hebben we 42 smartphones uitgedeeld. De opgezette groepsapps blijken een grote hulp en zijn inmiddels onmisbaar. We zijn dankbaar dat we deze oplossing konden inzetten om onze hulp te vergemakkelijken!

 

Bakkerstraining

Juist in een heftig jaar als 2020 konden we toch mensen in en met de zelfhulpgroepen ondersteunen en bijvoorbeeld trainen of helpen om, ondanks een ingestorte economie of lockdowns, toch geld te verdienen. In Rwanda startten we bijvoorbeeld een noodhulpproject waarin we jongeren een bakkerij ter beschikking stelden. Tien jongeren die net succesvol een bakkerstraining afgerond hadden, kregen zo de kans om ook echt praktijkervaring op te doen. Ook hielpen we bijvoorbeeld 15 jongeren die net een naai- of lascursus afgerond hadden door hen van naaimachines en lasmachines te voorzien.

 

Nog meer hulp

In Rwanda konden we zoals hierboven is te zien nog meer doen. Dankzij een dierbaar cadeau kregen 180 alleenstaande moeders een geit. Daarnaast konden we onder meer hulp bieden met een kas voor 20 deelnemers van een zelfhulpgroep, een stal met varkens voor jongeren die hiervoor ook een training volgden en 36 moestuinen voor kwetsbare gezinnen.

We zijn ontzettend dankbaar dat we dit met de bijdragen van het afgelopen jaar konden doen. Door corona neemt de armoede op veel plekken toe. Op deze manier kunnen we duurzaam helpen en families en dorpen betere kansen geven voor de toekomst.

Delen?