Een gezonde start dankzij een geit, kip of koe

Een goede start van de dag begint met een gezond ontbijt, dat geeft je energie! Met een volle maag gaat leren op school of werken veel beter. Dat geldt in Nederland, maar natuurlijk ook in de landen waar we werken. Het houden van dieren is daarom op het platteland in Kenia van groot belang. Want dankzij melk van je eigen koe of eieren van je kip heb je meteen ingrediënten voor een voedzaam ontbijt.

Zo geniet de zevenjarige Bravin elke ochtend van een beker verse melk voordat hij naar school gaat. Zijn oma, Everline, neemt sinds twee jaar deel aan het dorpsprogramma van Red een Kind. In de zelfhulpgroep heeft ze geleerd hoe ze samen met andere vrouwen kan sparen en vervolgens een bedrag kan lenen om te investeren. Ze vertelt: “Ik heb nu een kalf kunnen kopen en twee kippen. Mijn volgende stap is om het aantal kippen uit te breiden zodat ik de eieren die ik dan overhoud kan verkopen.”

Samen sparen
Kippen, geiten en koeien zorgen voor inkomen op de lange termijn en helpen gezinnen om de armoede te doorbreken. Meer inkomen betekent niet alleen meer eten, maar ook de mogelijkheid om kinderen naar school te laten gaan. Zo maakt de aanschaf van dieren het verschil tussen opgroeien met honger of opgroeien met een volle maag en hoop voor de toekomst.

We willen heel graag meer kinderen zoals Bravin helpen. Dieren kopen kan een gezin vaak niet alleen. Door samen te sparen in een zelfhulpgroep lukt dat wel. Help je mee? Met een online donatie voor dierbaar cadeau geef je kinderen en gezinnen kans op een mooie toekomst!

Meer lezen? Lees hier het hele verhaal van Everline en hoe zij stap voor stap uit armoede groeit.

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte