Red een Kind past sponsorbijdrage aan

Om kinderen in armoede en nood te kunnen blijven helpen, verhoogt Red een Kind vanaf 2020 de sponsorbijdrage. Anki van Bruggen van Red een Kind: “De kosten zijn in de afgelopen jaren aanzienlijk gestegen, met het huidige bedrag komen we niet langer uit.”

Sinds 2012 is het bedrag voor het sponsoren van een kind of gezin in armoede gelijk gebleven. Tegelijkertijd zijn de kosten in de landen waar Red een Kind werkt door inflatie aanzienlijk gestegen. Alleen al in het afgelopen jaar is de inflatie in bijvoorbeeld Rwanda 7 procent en in Malawi zelfs bijna 10 procent. Van Bruggen: “De gevolgen van die inflatie zijn ook te merken in onze sponsorprogramma’s. De kosten zijn hoger en dat betekent dat we met de huidige sponsorbedragen niet meer uit komen. We willen niet minder hulp geven, daarom kunnen we de verhoging van de sponsorbijdrage niet langer uitstellen. ”

Het huidige bedrag voor het sponsoren van een kind is 26 euro per maand, dit zal veranderen naar 29 euro per maand. Ook de bijdragen voor gezinnen en kinderen met een beperking gaan omhoog,. “Voor degenen die een nieuwe sponsoring aangaan is het verhoogde bedrag al ingegaan,” legt Anki van Bruggen uit, “Mensen die al een sponsorkind of -gezin hebben bij Red een Kind krijgen in het eerste kwartaal van 2020 via een brief meer informatie over de verhoging van de sponsorbijdrage. We hopen zo kinderen in armoede en nood te kunnen blijven helpen!”

Voor vragen kunnen sponsors bellen naar 038 -460 46 48 of een e-mail sturen: info@redeenkind.nl

Meestgestelde vragen verhoging sponsorbijdrage

 • Waarom verhoogt Red een Kind de sponsorbijdrage?

  We zien dat wereldwijd de nood steeds groter wordt en dat kosten stijgen als gevolg van de oorlog in Oekraïne. Zo zijn de voedselprijzen in onze projectlanden in Afrika al meer dan 120% gestegen en is benzine schaars en duur geworden. Gezinnen worstelen om rond te komen en hebben onvoldoende te eten. Ook wordt het voor hen steeds moeilijker om het schoolgeld van de kinderen te betalen. Vanwege alle kostenstijgingen kunnen we onze sponsorprogramma’s niet langer volledig financieren.

 • Met hoeveel wordt mijn huidige sponsorbijdrage verhoogd?

  Als u in mei of later sponsor geworden bent, dan betaalt u al het juiste bedrag. Er verandert dan niets voor u. Bent u al langer sponsor dan is het huidige bedrag voor een sponsorkind 29 euro per maand. Dat wordt met drie euro verhoogd naar 32 euro per maand. Voor kinderen met een beperking en voor gezinnen is het huidige bedrag 44 euro per maand, dat wordt verhoogd naar 48 euro.

 • Wat gebeurt er met mijn sponsorkind als ik de verhoging niet kan betalen?

  We zijn natuurlijk blij met elke bijdrage die we krijgen. Is een verhoging voor u niet mogelijk, dan kunt u dat hier doorgeven. We zetten de sponsoring dan onder het oude bedrag voort en gaan op zoek naar mogelijkheden om het bedrag op een andere manier aan te vullen. Uw sponsorkind blijft gewoon deelnemen aan het dorpsprogramma. We vinden het belangrijk dat elk kind de juiste zorg en begeleiding krijgt.

 • Wordt sponsoring bij Red een Kind nu niet veel duurder dan bij andere organisaties?

  Onze sponsorbijdrage is jarenlang lager geweest dan die van de meeste andere organisaties. Met deze verhoging zitten we weer meer op één lijn. We zijn dus ook na deze verhoging niet duurder dan andere organisaties.

 • Wat ontvangt mijn sponsorkind of -gezin voor het bedrag dat ik maandelijks geef?

  Als sponsor bent u verbonden aan een kind of gezin in een van onze dorpsprogramma’s. Red een Kind werkt met hele dorpen tegelijk om zo échte verandering in situaties van armoede te kunnen brengen. We pakken armoede op alle fronten aan. Zo komt er onderwijs voor kinderen, gezondheidszorg voor gezinnen en meer inkomsten voor ouders. Misschien ondersteunt u een kind met een beperking: we zorgen ervoor dat deze kinderen (die vaak vergeten worden) óók de mogelijkheid krijgen om zich te ontwikkelen. Uw sponsorkind – of gezin ontvangt door uw bijdrage weer hoop voor de toekomst: een leven zonder armoede.

 • Waarom word ik per brief geïnformeerd over het voornemen tot verhoging?

  We zouden graag elke sponsor persoonlijk bellen, maar dat brengt hoge kosten met zich mee. Vandaar dat we ervoor kiezen om een brief te sturen. Mocht u vragen hebben of de verhoging toch liever persoonlijk bespreken, schroom dan niet om ons te bellen op (038) 460 46 48. We helpen u graag verder.

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte