EO Metterdaad tv-uitzendingen over projecten Red een Kind

EO Metterdaad bezoekt de projecten van Red een Kind en volgt drie inspirerende vrouwen die zich inzetten voor kinderen in Malawi. 

In Malawi werkt Red een Kind aan een toekomst voor kinderen in armoede. In de dorpsprogramma’s richten we ons op verschillende thema’s om zo op een duurzame manier de armoedecirkel te doorbreken. Die verandering gaat niet vanzelf. Daarvoor zijn mensen nodig die met passie en vol liefde het initiatief nemen en zo anderen inspireren.

EO Metterdaad zond in 2019 drie verhalen uit van zulke inspirerende vrouwen. In de projecten van Red een Kind komen zij in actie voor een toekomst voor kinderen in armoede. Inmiddels zijn we een (bewogen) jaar verder. Ben je ook zo benieuwd hoe het met ze gaat? Kijk dan naar de afleveringen van EO metterdaad op zaterdag 25 juli, 1 en 8 augustus. Hieronder kun je lezen welke inspirerende vrouw in welke aflevering centraal zal staan.

EO Metterdaad, zaterdag 25 juli, 17.10 uur, NPO 2
Dromen van een aidsvrije generatie

Oreen is de eerste vrouw in haar omgeving die er openlijk voor uitkomt dat ze besmet is met het hiv-virus. Ze krijgt het zwaar te verduren. Nu adviseert Oreen andere moeders hoe ze kunnen voorkomen dat ze het virus doorgeven aan hun kinderen. EO Metterdaad zond in 2019 een portret uit van deze krachtige vrouw. We blikken met haar terug en horen hoe het nu met haar gaat.

(herhaling zondag 26 juli, 12.05 uur, NPO2)

 

 

 

EO Metterdaad, zaterdag 1 augustus, 17.10 uur, NPO 2
Gered uit een kindhuwelijk

Rachel Singinin uit Malawi steekt niet onder stoelen of banken hoe ze over kindhuwelijken denkt: ‘Het is volgens de wet verboden om te trouwen als je onder de 18 bent. In dit gebied trouwen meisjes als ze 14 of 15 zijn. Meisjes worden vaak gedwongen door hun ouders om te trouwen, omdat ze haar kunnen ruilen tegen vee. Hun toekomstdromen worden verwoest. Ik wil dat veranderen.’ EO Metterdaad zond in 2019 een portret uit van deze inspirerende vrouw. We horen hoe het nu met haar gaat en of haar strijd effect heeft.

(herhaling: zondag 2 augustus, 12.05 uur, NPO2)

EO Metterdaad, zaterdag 8 augustus, 17.10 uur, NPO 2
Van peuter naar president

Van courgettes, stro en stokjes maakt juf Naomi dieren, auto’s en poppetjes die ze gebruikt in haar kleuterlessen. Vanuit de wijde omgeving komen peuters en kleuters naar dit schooltje, want juf Naomi maakt een feestje van leren. Ze krijgt er niets voor betaald, maar dat maakt haar niet minder gemotiveerd. In 2019 wijdde EO Metterdaad een uitzending aan deze creatieve kleuterjuf en we nemen opnieuw contact op. Hoe gaat het met haar en de kinderen in deze coronatijd?

(herhaling: zondag 9 augustus 12.05, NPO2)

Wil je naar aanleiding van de uitzending deze inspirerende vrouwen ondersteunen in hun werk? Dat kan! Ga naar metterdaad.eo.nl/malawi!

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte