Angela wil piloot worden

Malawi_angela

 

De droom van Angela van 11 jaar is om piloot te worden. Weet jij nog wat je wilde worden als kind? Wat je wílt worden en wat je kúnt worden hangt af van drie factoren; je talenten, toegang tot goed onderwijs en een stabiel thuis.

Een sterk gezin is dé basis voor kinderen om zich goed te ontwikkelen tot stabiele en zelfredzame volwassenen. Daarom investeren we bij Red een Kind in sterke gezinnen. Want kinderen hebben een veilige basis nodig om zich te ontwikkelen tot stabiele, zelfredzame volwassenen. Uit diverse studies komt naar voren dat kinderen de volgende zaken nodig hebben om goed op te groeien:

  • Veiligheid: een dak boven hun hoofd waaronder ze zich veilig voelen.
  • Voedsel: voldoende eten, drinken en indien nodig medicatie.
  • Aanwezige ouders met oog voor de ontwikkeling van hun kind(eren).
  • Gezonde relaties met ouders, broers en zussen en verdere familie en vrienden.
  • Stabiliteit: een stabiele thuissituatie zonder stress.


Sterke gezinnen

In onze dorpsprogramma’s in Malawi geven we trainingen aan ouders waarin ze leren hoe zij hun inkomen kunnen vergroten én bieden ook cursussen aan over opvoeding. Vaders en moeders ontdekken wat goed ouderschap inhoudt en dat motiveert om hiermee zelf aan de slag te gaan. Daar hebben kinderen als Angela profijt van. Haar ouders doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ze naar school kan gaan!
Want Angela heeft het recht te dromen van een toekomst als piloot. Zoals jij misschien ooit droomde om juf, brandweerman, zangeres of voetballer te worden. Daarom willen we nog meer ouders en kinderen zoals Angela hun dromen laten realiseren: we gunnen alle kinderen een vliegende start! Dat is hard nodig in Malawi.

 

Armoede
Malawi is een van de armste landen ter wereld. Het gemiddelde jaarinkomen is 1.139 dollar per volwassene. In Nederland is dat gemiddeld 59.725 dollar*. Daarmee staat Malawi op plek zes van de meest arme landen ter wereld. Deze armoede heeft grote gevolgen voor gezinnen. Veel vaders zijn afwezig omdat ze werk zoeken ver van huis. Daarnaast wordt er regelmatig drank en drugs gebruikt om aan de ellende te ontsnappen. Voor veel kinderen is het daarom niet veilig thuis. Dit kan lange, diepe sporen trekken voor de rest van hun leven…


Perspectief
De hulp bij de opvoeding en de trainingen aan ouders om het inkomen te vergroten heeft effect. De armoede neemt af en de stabiliteit thuis toe! We zien dat het gebruik van drank en drugs afneemt naarmate we ouders perspectief bieden op een zelfredzaam en stabiel bestaan.

Wil je ook helpen? Kinderen en hun ouders in Malawi hebben jouw steun nodig. Voor 54 euro maak je het mogelijk om 30 gezinnen te trainen over ouderschap.

 

Ja, ik help mee!

 

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte