Duizenden mensen op de vlucht in Manipur, India

In Noordoost-India, in de staat Manipur, is geweld uitgebroken. Verschillende stammen vechten om hun rechten en om land. Er zijn tientallen doden gevallen en duizenden mensen zijn op de vlucht. Onze partner RPC (Reformed Presbyterian Church) wordt hard getroffen. 

Red een Kind werkt in buurstaat Assam, waar we samen met RPC in 2021 een dorpsprogramma hebben gestart in Cachar. Het dorpsprogramma in Churachandpur, dat vorig jaar werd afgerond, ligt in het epicentrum van het conflict in Manipur. Ook het hoofdkantoor van RPC is hier gevestigd. Er worden complete dorpen afgebrand en er is veel geweld.

We maken ons ernstig zorgen om de gezinnen van Churachandpur, die moeten vluchten en alles moeten achterlaten. Veel gezinnen verblijven in vluchtelingenkampen. Er wordt geschat dat het momenteel om 10.000 mensen gaat uit 52 dorpen in Churachandpur. Ook het dorpsprogramma in Cachar wordt indirect getroffen nu RPC daar niet kan werken.

Uw gebed is hard nodig! Bidt u mee?

 

In berichtgevingen over het conflict in Manipur wordt gesproken over meer dan 50.000 mensen die op de vlucht zijn geslagen. Meer informatie is hier te vinden.

Foto: een vrouw met haar kind in Cachar (Assam)

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte