Tien redenen om Red een Kind niet te steunen

 

1. Je wilt alleen kinderen in armoede in Nederland helpen
Red een Kind werkt in Burundi, Oeganda, Rwanda, Zuid-Soedan, DR Congo, Malawi, Kenia, Somalië en in India.

2. Je vindt investeren in kinderen zinloos
Een toekomst zonder armoede voor elk kind staat centraal in onze werkwijze. Kinderen zijn de toekomst!

3. Je wilt alleen je sponsorkind helpen
Wij geloven dat een kind is gegeven aan de ouders, familie en de omgeving. Hier kan hij of zij veilig opgroeien. We richten ons met onze projecten niet op enkele kinderen en gezinnen, maar altijd op het hele dorp.

4. Je wilt direct effect zien van je steun
Door de vaardigheden en kennis die ouders krijgen kunnen ze zelf de armoedespiraal doorbreken. Zo kunnen ze zelf zorg dragen voor de toekomst van hun kinderen. Ze werken aan een toekomst waarin ze uiteindelijk de hulp van Red een Kind niet meer nodig hebben. Stapje voor stapje werken we zo aan een duurzame oplossing.

5. Je wilt alleen aan grote organisaties geven
Red een Kind is een persoonlijke en efficiënte organisatie. Over de bestedingen binnen projecten houden we je op de hoogte; we vinden transparantie erg belangrijk. We werken op zo’n manier dat we ons kunnen focussen op onze expertise: het welzijn van kinderen.

6. Je gelooft niet in de kracht van een groep
Sociaal isolement is een van de belangrijkste gevolgen van armoede. Leren samenwerken en op elkaar kunnen bouwen is daarom van cruciaal belang in onze programma’s. De resultaten die een groep bereikt zijn effectiever en duurzamer. Samen kun je sparen en investeren!

7. Je betwijfelt of lokale overheden iets kunnen bijdragen
We schakelen altijd de overheden, lokale kerken en andere organisaties in het gebied in. We helpen dorpen om te lobbyen bij de overheid en aanspraak te maken op faciliteiten zoals wegen, scholen of gezondheidszorg.

8. Je ziet geen toekomst in landbouw
In onze projecten geven we vakopleidingen en werken we aan nieuwe, klimaatbewuste landbouwtechnieken. Een agrarische vakopleiding is voor jonge, ondernemende boeren de kans om uit armoede te groeien!

9. Je wilt alleen christenen helpen
Elk kind is een uniek geschenk van God. Iedereen, ongeacht leeftijd, afkomst, religie, beperking of geslacht, doet mee en profiteert van het programma.

10. Je wilt gewoon spullen geven
Onze projecten zijn gericht op zelfredzaamheid: zo is verandering duurzaam! Wil je graag spullen geven, dan kun je terecht bij een van onze kringloopwinkels.

 

Toch overtuigd van onze werkwijze?

Steun ons werk

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte