Dorpsprogramma in Gwassi (Kenia) afgerond!

 

Goed nieuws! Het dorpsprogramma in 54 dorpen in Gwassi (Kenia) wordt afgerond. Een feestelijk moment, want dit betekent dat de gezinnen in Gwassi zélf verder kunnen bouwen aan een toekomst zonder armoede. Een aantal mooie verhalen uit dit programma willen we graag met je delen.

De inwoners van Gwassi willen alle sponsors en donateurs heel hartelijk bedanken voor hun steun. Wát een verschil heeft dit gemaakt in de levens van deze gezinnen!

We vertrouwen erop dat Gwassi, ook als wij zijn vertrokken, zélf verder kan bouwen aan een toekomst zonder armoede.

Bekijk deze video over wat er allemaal veranderd is in Gwassi. Daar word je blij van!

Een familie van ondernemers
Emilio is veertien jaar en gaat naar groep 7. Hij is heel actief op school en op de kinderclub. Hij motiveert andere kinderen om mee te doen aan de activiteiten van het programma. Ook zet hij zich in voor de bescherming van het milieu.

Maurice, de vader van Emilio, kon dankzij het programma een bedrijf beginnen. Dit deed hij in samenwerking met een Keniaans instituut dat onderzoek doet naar bomen. Het bedrijf loopt goed: Maurice kan het schoolgeld van zijn kinderen betalen! Ook levert hij bomen aan de gemeenschap, waaronder aan de lokale school. De moeder van Emilio heeft geleerd zeep te maken en startte dankzij haar zelfhulpgroep een onderneming. Grootmoeder verbouwt bananen en verkoopt ze op de markt. Deze familie van ondernemers doet het ontzettend goed!

Gelijke kansen voor meisjes
Voor veel meisjes in Kenia is het lastig om naar school te gaan als ze ongesteld zijn. Ook de zestienjarige Fidelia kent dit probleem goed. Er was nooit geld voor menstruatieproducten. Elke maand moest Fidelia thuisblijven van school, uit schaamte voor haar klasgenoten. Ze vertelt: “Als mijn schooluniform vies was geworden wilde ik direct naar huis. Ik deed dan alsof ik ziek was. Gelukkig kwam er verandering in deze situatie door de kinderclub van het programma. We leerden over het gebruik van maandverband, dat inmiddels ook verkrijgbaar is op school.’’ Fidelia vroeg aan haar moeder om maandverband voor haar en haar zusjes te kopen, van het geld dat ze van de zelfhulpgroep kon lenen. De schoolresultaten van Fidelia gingen enorm vooruit. Een groot verschil voor deze meisjes, die nu zorgeloos naar school kunnen gaan!

Fidelia is een voorbeeld voor andere meisjes. Ze lobbyt samen met haar ouders bij de zelfhulpgroepen in het dorp om dit taboe te doorbreken en om ervoor te zorgen dat alle meisjes toegang hebben tot menstruatieproducten. Ook spreken ze over kinderrechten en het belang van onderwijs. Later wil ze graag sociaal werker worden. Fidelia: ”Het leven op aarde is tijdelijk. Waarom zouden problemen dan permanent zijn? Geen enkele situatie is permanent. Als je eerlijk bent, graag wil leren én werk wilt verzetten, dan kun je elke situatie veranderen.”

Wil je ook één van onze dorpsprogramma’s steunen?
Kijk welke kinderen nog een sponsor zoeken!
Delen?

Altijd op de hoogte willen blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte