#1Maaltijd: 2,5 ton voor de allerarmsten wereldwijd die getroffen worden door de corona crisis

Op Tweede Pinksterdag, de dag dat de terrassen en restaurants weer opengingen, hebben tienduizenden Nederlanders hun ontbijt laten staan. In plaats daarvan doneerden zij 5 euro of meer voor de allerarmsten die wereldwijd hongerlijden als gevolg van de corona-crisis. Binnen twee dagen kwam er meer dan 250.000 Euro binnen. De hulpactie #1Maaltijd wordt georganiseerd door tien hulporganisaties.

De gevolgen van de coronacrisis treffen de allerarmsten wereldwijd als een mokerslag. Door de lockdown kunnen zij vaak niet werken. Dat betekent in hun geval meteen ook geen inkomen en dus geen geld om eten te kopen. Hongersnood dreigt. “Dat willen we met man en macht voorkomen”, aldus #1Maaltijd- initiatiefnemer Tiemen Westerduin.

Livestream Opwekkingsconferentie
#1Maaltijd is de digitale variant van de zendingscollecte die traditioneel op Tweede Pinksterdag tijdens de jaarlijkse Opwekkingsconferentie wordt gehouden. Deze conferentie werd dit jaar vanwege corona online georganiseerd. Kijkers van de livestream van de pinksterconferentie doneerden massaal. Westerduin: “Natuurlijk treft de corona crisis veel Nederlanders hard, ook economisch. Toch hebben zoveel mensen oog voor de gevolgen van corona voor de allerarmsten wereldwijd: hartverwarmend! We maken het als hulporganisaties niet vaak mee dat er in twee dagen al ruim 2,5 ton binnenkomt. Dit lukte ook doordat er zoveel verschillende organisaties eendrachtig samenwerken.”

#1Maaltijd loopt nog twee weken door, dus mensen kunnen nog steeds een maaltijd overslaan en de allerarmsten in de coronacrisis steunen. Doneren kan via 1maaltijd.nl

Samenwerking tien hulporganisaties
#1Maaltijd is een unieke samenwerking tussen tien hulporganisaties: Zending en Gemeente, Leprazending, EO Metterdaad, Red een Kind, TEAR, VPE-zending, Compassion, World Vision, ZOA en Kerk in Actie. EO Metterdaad zorgt er samen met de hulporganisaties voor dat de giften op de juiste plaats terechtkomen.De opbrengst komt volledig ten goede aan voedselvoorziening-noodhulp n.a.v. de Coronacrisis.

Delen?
#1Maaltijd 27 May 2020

Altijd op de hoogte willen blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte