Inspirerend nieuws vanuit het dorpsprogramma!

‘Succes ondanks weerstand’. ‘Ik ben zelfverzekerder’. ‘Dankbare ouders’. Het zijn maar een paar zinnen uit de jaarlijkse nieuwsbrieven voor sponsors. Ook dit jaar staan ze weer vol met mooie, inspirerende verhalen waar je blij van wordt! Graag delen we hier een aantal hoogtepunten met je uit enkele van de zeventien brieven.

Kijk deze jongen eens stralen! Innocent (6 jaar) uit Bugesera, Rwanda werd geboren met een
beperking aan zijn benen.

Zijn moeder Jacqueline vertelt: “Innocent kon amper lopen en als hij dat probeerde viel hij vaak om. Hij kon niet naar school en bleef alleen thuis als anderen wel gingen.”

Innocent werd geopereerd en kan nu zelfs naar school!

Jacqueline: “Innocent beweegt zich vrijuit, speelt graag met andere kinderen lacht altijd.”

“Onze zoon was ontzettend zwak”, vertelt de 25-jarige Ambika uit Nabarangpur, India. “Mijn man en ik hadden te weinig geld om hem naar het ziekenhuis te brengen. Het ging echt niet goed.

Maar nu weet ik hoe ik voedzaam eten voor hem kan klaarmaken, zoals rijst, papaja en pompoen.” Het verschil is zichtbaar: de kleine jongen heeft inmiddels een gezond gewicht.

In het programma geven we veel aandacht aan de gezondheid van jonge kinderen en helpen we moeders op weg.

Ambika: “Ik ben heel blij. Ik deel mijn kennis nu met andere moeders en zorg ervoor dat ook zij weten hoe het anders kan!”

Kambua (12 jaar) uit Kitui, Kenia werkt hard om later dokter te worden. Ze doet haar best op school, maar ook thuis!

Ze vertelt: “Ik zorg goed voor mijn kippen en wil ze zien groeien, eieren leggen en kuikens krijgen. Ik hoop dat ik op den duur genoeg kippen heb om te verkopen zodat we een geit kunnen kopen.”

Kambua doet dit niet zomaar; ze wil haar ouders graag helpen extra geld te verdienen om haar schoolgeld te betalen. Kambua neemt haar verantwoordelijkheid.

Hier leerde ze over bij de kindergroep, iets waar ze andere kinderen vaak voor uitnodigt: ook zij kunnen nieuwe vaardigheden leren en zich ontwikkelen!

De achtjarige Innocent woont met zijn gezin in Upper Zilakoma en is een van de ambassadeurs van het programma in Malawi. Vroeger hadden zijn ouders niet genoeg geld om hun kinderen te voorzien in de basisbehoeften. “Het is zo ontmoedigend om keihard te werken, maar bijna niets te verdienen terwijl je gezin van jou verwacht dat je ze eten en kleding geeft”, vertelt Innocents vader. Hij verdiende omgerekend ongeveer vijf euro per maand met zijn werk op het land.

Tot Innocents moeder zich bij een zelfhulpgroep aansloot. Ze vertelt: “In eerste instantie voelde ik me minderwaardig: we konden amper iets bijleggen om te sparen, maar inmiddels lukt dat wel!” Innocents ouders investeerden namelijk niet alleen in een banaan- en suikerrietplantage, maar verbouwen nu ook maïs voor het eigen gezin. Dankzij het geld dat ze verdienen kunnen hun kinderen nu naar school!

 

Benieuwd naar hoe jij ook kunt bijdragen aan deze verhalen van impact?

Neem contact met ons op!

Delen?

Altijd op de hoogte willen blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte