Thuis in een vluchtelingenkamp in DR Congo

Francine, 30 jaar, vluchtte terwijl ze zwanger was van haar inmiddels 1-jarige zoontje. Zij en haar man verlieten halsoverkop hun huis toen vorig jaar de vulkaan in de omgeving van de stad Goma in DR Congo uitbarstte. Francine: ”De vulkanische lava heeft onze huizen verbrand, dus zijn mijn man en ik hier in het vluchtelingenkamp in Noord-Kivu komen wonen.”

Francine en haar man maakten zich grote zorgen hoe ze met hun baby in het kamp moesten overleven. Tot hun verbazing ontdekten ze dat verschillende organisaties zich inzetten voor de mensen die in het vluchtelingenkamp moeten overleven. ’’Gelukkig krijgen we hier hulp. Er zijn watertanks geplaatst in het kamp en elke dag worden deze gevuld zodat we geen tekort aan water hebben. We maken ons wel zorgen over voldoende eten en hoe we ooit weer terug kunnen keren naar ons eigen thuis, maar dankzij de hulp die we krijgen is ons verblijf hier gemakkelijker geworden. Het kamp is een thuis ver van huis. Ondanks onze situatie blijven we hoop houden dat we in de toekomst genoeg geld kunnen verdienen om een stuk land te kopen voor een nieuw huis.’’

Met ons Noodfonds helpen we kinderen en gezinnen in DR Congo. Onze hulpverleners zorgen samen met lokale partners voor bescherming, voedsel, traumazorg en onderwijs.

Wil je helpen om gezinnen zoals die van Francine hoop te geven?

Geef aan het Noodfonds
Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte