Leerkracht Pauline: 'Wij gaan lekker sparen in oktober'

 

Leerkracht Pauline van de Koningin Emmaschool uit Zwolle doet in oktober mee met de spaaractie voor basisscholen. “Toen ik het actiepakket zag, vond ik het er meteen mooi uitzien. Van een handleiding voor mij als leerkracht, tot een mooie spaarkaart voor de kinderen. Alles is kant-en-klaar. Wij gaan lekker sparen in oktober!”

 

Waarom doe je mee?
“Red een Kind is een mooie organisatie. Dit is een leuke actie die erg goed aansluit bij de Kinderboekenweek met het thema: ‘Bij mij thuis’. Met deze spaaractie worden voor kinderen de verschillen zichtbaar tussen hun thuis als hoe ze het gewend zijn en hoe dat ‘thuis’ voor een leeftijdsgenoot in een Afrikaans land is. Als school vinden we het mooi om hier aandacht aan te besteden en ons steentje bij te dragen.”


Wat spreekt je als leerkracht aan?
“Iets bijdragen aan een goed doel geeft voldoening, zo ook deze actie. Door dat ook bij kinderen al kenbaar te maken vind ik een goed iets.”


Wat vind je van het spaarpakket?
“Het is een compleet pakket met mooi materiaal. De kinderen kunnen direct aan de slag. Wat ik een pluspunt vind is dat er zowel met een QR-code digitaal als met een envelop contant geld kan worden opgehaald. Dat hebben we nog niet eerder gezien met een spaaractie. Ik denk dat de QR-code vooral voor de oudere leerlingen een leuke optie is.”


Waarom is het zo fijn dat het kant-en-klaar is?
“De eerste schoolweken en daarbij ook de Kinderboekenweek in oktober zijn drukke weken voor de groep én leerkracht. Om naast alle schoolse taken en afspraken als leerkracht nog werk te moeten maken voor een spaaractie, zit je niet op te wachten. Dit pakket is kant-en-klaar waardoor jij er als leerkracht zelf geen extra werk aan hebt, ouders weten wat ze te wachten staat maar vooral de kinderen direct aan de slag kunnen!”


Wat springt er echt voor je uit?
“Omdat ik met jonge kinderen werk vind ik het memoryspel een leuke toevoeging aan het sparen! Door spelenderwijs het geld te verzamelen (én het spel) raken de kinderen nog meer gemotiveerd. Dit sluit mooi aan bij hun belevingswereld. Ook voor oudere kinderen werkt dit als stimulerende factor. Daarnaast vind ik het mooi dat in het spaarpakket een touw zit om alle spaarkaarten op te hangen. Op die manier maak je het spaarproces inzichtelijk voor de hele groep en heeft het een centraal plekje in de klas.”

 

Ook mee doen?
Wil jij met jouw klas of hele school ook meedoen aan deze spaaractie? Kijk dan hier voor meer informatie. Via deze pagina is het ook mogelijk om je aan te melden. Aanmelden kan tot en met 18 september.

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte