De spaaractie voor basisscholen gaat weer van start met het thema ‘Lekker eigenwijs!’

Opnieuw organiseert Red een Kind in samenwerking met BCB de succesvolle spaaractie voor basisscholen tijdens de Actieweek christelijke kinderboeken! Dit jaar is het thema ‘Lekker eigenwijs!’ en sparen we voor gelijke rechten en kansen voor elk kind. Extra leuk: je spaart tegelijk voor gratis boeken voor jouw school. Doe ook mee en meld je aan! 

Als Red een Kind geloven wij dat kind mogen zijn en gelijke rechten en kansen voor ieder kind nodig is om volledig tot bloei te komen. Om wijze keuzes te maken en eigenwijze keuzes. Zo wil Vailes van 11 jaar uit Malawi later politieagent worden. Help jij mee met jouw school of klas om kinderen zoals Vailes een kansrijke toekomst te geven?  


Waarom is deze spaaractie zo leuk?
Wij zetten de spaaractie zo op dat het voor jou als leerkracht zo min mogelijk tijd en energie vergt! Het spaarmateriaal is compleet en kant-en-klaar. De kinderen kunnen met veel plezier aan de slag en ontdekken de werkwijze van Red een Kind én dat kinderrechten voor leeftijdsgenoten in andere landen niet zo vanzelfsprekend zijn. En niet te vergeten, spaar je samen voor nieuwe boeken voor op school!


De voordelen van de spaaractie op een rij
Vernieuwd spaar-doe-boekje! In plaats van spaarkaarten krijgt elke leerling een spaar-doe-boekje in het thema ‘Lekker eigenwijs!’ mee naar huis om geld te verzamelen. We willen nog niet te veel verklappen, maar sparen wordt hiermee wel héél leuk! 

Win-win: Het sparen voor een kansrijke toekomst en betere kinderrechten voor kinderen in armoede staat voorop. Maar om jullie te belonen voor alle inzet, mag 10% van het gespaarde bedrag worden besteed bij de lokale christelijke boekhandel*. Zo stimuleren we ook dat kinderen gaan lezen! 

Prijzen: De school met de meeste opbrengst per leerling wint een bezoek op school van kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd. De school of klas met de leukste foto van de spaaractie wint ook een leuke verrassing!  

Kant-en-klaar: Het spaarpakket is kant-en-klaar, waardoor het voor jou als leerkracht zo min mogelijk tijd en energie kost om met deze spaaractie aan de slag te gaan. Ideaal, blijkt uit reacties van leerkrachten van voorgaande jaren. 

 

Nieuwsgierig geworden?
Ga naar www.redeenkind.nl/spaaractie en lees alles wat je moet weten over de spaaractie! We hopen natuurlijk samen met jouw school of klas in oktober te sparen voor kinderen in armoede. Tot snel! 

 

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte