Kinderen nog beter beschermen dankzij lidmaatschap Keeping Children Safe netwerk

We zijn als Red en Kind blij dat we sinds kort volwaardig lid zijn van het Keeping Children Safe (KCS) netwerk. Dit netwerk is een onafhankelijke internationale organisatie die belangrijke normen voor kinderbescherming vaststelt. Zo zorgen zij ervoor dat alle organisaties die met en voor kinderen werken uitgebreide maatregelen hebben voor kinderbescherming.

Wat betekent ons lidmaatschap voor Red een Kind en onze projectdeelnemers? We vragen het aan Geert de Jonge, manager Expertise en Development.

Waarom heeft Red een Kind besloten lid te worden van het KCS-netwerk?
,,Als kindgerichte organisatie is het onze ambitie om impact te maken in het leven van de meest kwetsbare kinderen in deze wereld, zodat alle kinderen een waardig, liefdevol en veelbelovende toekomst hebben. KCS helpt ons ervoor te zorgen dat we in alles wat we doen impact hebben en tegelijkertijd ook zorgen voor de bescherming van kinderen. We zijn al een tijdje partnerlid van het netwerk, maar nu we als organisatie verder groeien met eigen landen- en veldkantoren vinden we het belangrijk om in al ons werk te zorgen voor goede kwaliteitsnormen.”

Wat is je belangrijkste drijfveer om bescherming van kinderen goed te waarborgen?
,,Alle kinderen hebben het recht om in veiligheid en waardigheid te leven zodat ze zich volledig kunnen ontwikkelen. Red een Kind wil kinderen beschermen en in alles wat we doen dit voorop stellen. Daarnaast willen we iedereen laten weten dat het beschermen van de kinderen in onze projecten voor ons heel belangrijk is. Mensen die ons steunen in ons werk kunnen hier op rekenen. Dit lidmaatschap is een extra bevestiging.”

Waar denk je dat Red een Kind over een jaar staat als het gaat om kinderbescherming?
,,Kinderbescherming maakt deel uit van ons integriteitsprogramma. Over een jaar hebben we ons personeel, onze partnerorganisaties en de dorpen waar we werken opnieuw actief betrokken en getraind in dit integriteitsbeleid zodat het niet alleen een mooi plan is, maar kinderen ook daadwerkelijk worden beschermd.”

Welke boodschap wil je jouw medewerkers, donateurs en de rest van de wereld vertellen?|
,,Dat Red een Kind al heel erg gemotiveerd was, maar door het lidmaatschap bij KCS nog gemotiveerder is om kinderen in en door onze programma’s te beschermen. We zetten ons in om onze manier van werken te verbeteren mede op basis van input van experts en natuurlijk via de feedback van de kinderen en andere projectdeelnemers zelf.”

 

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte