Hoera: dorpsprogramma Kolkata afgerond!

Ons dorpsprogramma in Kolkata (India) wordt afgerond. Mede dankzij de steun van onze sponsors en donateurs konden we enorm veel betekenen voor de gezinnen in de sloppenwijken van Kolkata. We delen graag een aantal verhalen en resultaten met je.

De aanhouder wint!

De ouders van Priyanka (10 jaar) waren erg arm. Zelf hebben ze nooit een opleiding kunnen volgen. Als dagloners hadden ze veel moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar de aanhouder wint! Het gezin besloot samen: hoe zwaar het ook is, onze dochter móet naar school. De moeder van Priyanka besloot via het programma een training te volgen om schoonheidsspecialist te worden. Ze heeft inmiddels een stabiel inkomen. Priyanka kan nu naar school en doet het heel goed. Ze is één van de beste leerlingen van haar klas!

Priyanka kan, samen met nog veel meer kinderen, na schooltijd terecht in het kindercentrum van het programma. Hier krijgt ze begeleiding bij haar huiswerk. Ook leren de kinderen hier over kinderrechten en krijgen ze de kans om hun talenten te ontwikkelen. Hun mening heeft waarde! Belangrijke lessen om mee te nemen, de toekomst in.

De droom van Kamal

Op de foto zie je de 15-jarige Kamal (links) met zijn beste vriend. Kamal leeft van jongs af aan met een beperking aan zijn gehoor. Hij kon niet naar school en moest
binnen blijven. Kinderen met een beperking worden soms verstopt door hun ouders, uit schaamte voor de omgeving. Daar wilde Red een Kind ook in Kolkata verandering in brengen! Kinderen met een beperking draaien gewoon mee in het programma.

Het was geen gemakkelijke weg voor Kamal, maar door de speciale begeleiding en trainingen van het programma kon hij uiteindelijk naar school. Inmiddels zit hij in de negende klas van de basisschool! En wat ook zo mooi is: zijn droom kwam uit! Kamal is namelijk gek op voetbal en speelt nu in het lokale voetbalteam. Later wil hij professioneel voetballer worden.

Red een Kind is enorm blij met deze resultaten. We vertrouwen erop dat de gezinnen in Kolkata zelf verder kunnen bouwen aan een toekomst zonder armoede.

Wil je ook betrokken raken bij één van onze mooie projecten?

 

Lees meer over kindsponsoring

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte