Verhuizing kantoor is stap naar duurzaam beleid

Nieuw kantoor aan de Koggelaan

We zijn verhuisd! Begin november gingen we over naar een prachtige, duurzame locatie vlakbij het station in Zwolle. Na ruim twintig jaar in een oude timmerfabriek was het tijd voor iets nieuws. En daar zijn goede redenen voor.

Simone Schoemaker, manager Fondsenwerving & Bewustwording, vertelt: “Als organisatie vinden we het belangrijk om goed om te gaan met de wereld en middelen die we hebben. De klimaatcrisis speelt een steeds grotere rol in onze projectlanden. We zien dagelijks de gevolgen van de klimaatcrisis door extreme overstromingen, grote droogte of juist stormen. Wat wij in Nederland doen heeft hier invloed op. Voor ons was dat reden om onze koers aan te passen. We zijn daarom voor een duurzame locatie en een pand met een uitstekend energielabel gegaan. Tegelijkertijd hebben we een groen reisbeleid ingevoerd voor al onze medewerkers. Dat houdt in dat alle kosten van het OV worden vergoed en dat OV-reistijd ook werktijd is. Doordat we nu op 1 minuut afstand van het station zitten maken we het voor iedereen aantrekkelijk om met de trein te gaan.”

Plek van ontmoeting
Maar er zijn meer voordelen aan het nieuwe pand. Schoemaker: “We maken werk van ons thuiswerkbeleid en hebben op kantoor gezorgd voor goede IT oplossingen om online te vergaderen, dat is uiteraard ook hard nodig voor het contact met de internationale collega’s. Daarnaast is het kantoor juist een plek van ontmoeting; om samen te brainstormen in de creatieve ruimtes en elkaar te ontmoeten in de ruim opgezette kantoortuinen of afgesloten ruimtes voor privégesprekken. We zijn zo weer klaar voor de komende jaren, bieden medewerkers een fijne en inspirerende plek aan en nemen onze verantwoordelijkheid voor het klimaat.”

Contact
Op ons adres na, verandert er niets aan onze contactgegevens. We zijn nog steeds telefonisch te bereiken via 038-460 4648 en ook ons mailadres (info@redeenkind.nl) is niet veranderd. Post kun je sturen naar onze postbus: Postbus 40169, 8004 DD Zwolle.

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte