Welkom in Busia, Kenia!

Red een Kind start een nieuw dorpsprogramma in Busia, Kenia. We zien er enorm naar uit om ook hier samen met de gezinnen aan de slag te gaan! Graag vertellen we je wat meer over dit gebied in het westen van Kenia. Lees je mee?

Een gezin in Busia…
… bestaat uit gemiddeld vier tot acht kinderen. Op de foto zie je het gezin van Vincent en Mildred.

Wat een drukke boel! Iedereen helpt in en om het huis. Er moet van alles gedaan worden dus de dag begint al vroeg met water halen en ontbijt klaarmaken.

Verder staat er meestal op de takenlijst: brandhout halen, eten koken, schoonmaken, boodschappen doen op de markt, het land bewerken, én het vee laten grazen op velden verderop.

 

 

Basisscholen in Busia…
… zijn er wel, maar helaas zijn er niet genoeg. Ook is er een tekort aan leraren. Kinderen hebben, naast alle klusjes die ze thuis al moeten doen, weinig tijd over om naar school te lopen of huiswerk te maken. Soms is de dichtstbijzijnde school uren lopen! Veel kinderen stoppen dan ook met school en gaan in plaats daarvan aan het werk.

Drinkwater in Busia…
… is schaars. Vrouwen en kinderen leggen bijna dagelijks enorme afstanden af om water te halen.

Tijdens het droogseizoen valt er heel weinig regen en droogt de waterput op. Het water is niet schoon, waardoor verschillende ziektes de ronde doen.

Ieder kind moet toch zorgeloos kunnen spelen?

Armoede zorgt helaas voor veel stress in gezinnen.

Als je voortdurend moet vechten om te overleven, is er weinig ruimte voor andere dingen. Verwaarlozing of mishandeling komt dan ook regelmatig voor bij gezinnen die in armoede leven.

Hier wil Red een Kind samen met de gezinnen in Busia iets tegen doen!

Waar wil Red een Kind samen met de gezinnen in Busia nog meer aan werken?

1. Door lid te worden van een zelfhulpgroep van het dorpsprogramma kunnen ouders samen sparen en geld lenen uit de pot, om zo stap voor stap hun inkomen te vergroten.

2. Het verbeteren van landbouw zodat kinderen meer en gevarieerder eten krijgen van hun ouders.

3. Kinderen een betere kans op de toekomst geven door goed onderwijs, gezondheidszorg, bescherming van hun rechten, én de ontwikkeling van hun persoonlijke talenten en vaardigheden.

4. Door ouderschapstrainingen willen we samen met ouders werken aan goed ouderschap, opvoeding en een gezonde ontwikkeling van kinderen.

 

 

Wil je sponsor worden van een gezin uit Busia, of wil je meer weten?

 

Neem contact met ons op!

 

 

 

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte