De droom van Red een Kind

Jubileum 55 jaar logo

 

Onze droom is dat we als stichting overbodig worden. Dat geen enkel kind meer in armoede hoeft op te groeien. Deze droom is nog geen werkelijkheid, want Red een Kind bestaat deze maand 55 jaar. We kijken terug op een periode waarin er van alles veranderde, maar onze missie hetzelfde bleef.

 

Het begon allemaal met een brief…
De brief kwam uit India. Hans en Anky Rookmaaker lazen in de brief uit India over kinderen die onder zware omstandigheden leefden. De brief zette hen in beweging. Samen met de heer Slothouber richtten zij en haar man op 28 maart 1968 ‘Stichting Redt een Kind’ op.

De missie blijft
Nu, 55 jaar later, zet Stichting Red een Kind zich nog steeds in voor kinderen die in zware omstandigheden leven, zoals armoede en noodsituaties. Inmiddels werken we niet alleen meer in India, maar ook in Kenia, Burundi, Malawi, Rwanda, Zuid-Soedan, Oeganda, Somalië en DR Congo.

Betrokken donateurs
Door de steun van onze donateurs, vrijwilligers, bedrijven, kerken, scholen en stichtingen kunnen we ons werk voortzetten. We zijn hen enorm dankbaar!

Andries Schuttinga, directeur van Red een Kind, wil zijn dank uitspreken én kijkt terug op een moment dat hem altijd is bijgebleven.

Wat wenst hij voor de toekomst?

”Dat mensen weer hoop hebben, en iets voelen van het feit dat er om hen gegeven wordt. Dat er echt iets is dat hen verder helpt: dat willen we op nóg meer plekken kunnen doen. En ik wens ook dat we dat steeds beter kunnen doen.”


De verhalen van kinderen die in armoede leven zetten ons nog steeds in beweging. We willen nog veel meer kinderen helpen. Daarom blijven we ons verhaal vertellen in Nederland, zodat nog meer mensen dit werk gaan steunen. Help je ook mee? Samen maken we echt het verschil voor kinderen in armoede!

 

Ontdek hoe je ons kunt steunen

Delen?