Red een Kind komt in actie voor families in Zuid-Soedan!


De situatie in Zuid-Soedan vraagt juist nu onze aandacht. Kinderen in Zuid-Soedan hadden al te maken met oorlog, ernstige droogte, honger en armoede. Corona is de zóveelste ramp en brengt nog meer honger en wanhoop. Jouw gift helpt families overleven!

Sinds de belangrijkste strijdende partijen een vredesakkoord sloten, heeft Red een Kind vanaf 2019 eindelijk toegang tot Baggari. Met onze programma’s op het gebied van voedsel, onderwijs en kinderbescherming willen we duizenden families weer hoop bieden. Maar bovenop alle ellende die zij al moeten overwinnen, komt nu ook nog de coronacrisis.

De gevolgen van de coronamaatregelen treffen de meest kwetsbare huishoudens keihard. Boeren en kleine handelaren kunnen door coronamaatregelen niet meer al hun producten op de markt verkopen. Tegelijk zijn de prijzen van levensmiddelen enorm gestegen. Eten is simpelweg onbetaalbaar geworden. Zo is corona voor deze mensen ramp op ramp.

Red een Kind zet alles op alles om de meest kwetsbare huishoudens in Baggari ook in deze crisistijd te ondersteunen. Maar met onze bestaande programma’s kunnen we op dit moment niet genoeg betekenen. Er is méér nodig om kinderen en hun families nu te redden van de honger en straks te helpen opnieuw zelfredzaam te worden. Het goede nieuws is dat Red een Kind al aanwezig is. We kennen de mensen en weten wat ze nodig hebben. We hebben alleen geld nodig om ons noodprogramma uit te kunnen voeren. Help jij gezinnen in Baggari de coronacrisis te overleven? Kerst staat voor de deur. Als Nederlanders vragen we ons misschien af of we de feestdagen dit jaar wel met familie kunnen vieren. Voor de mensen in Zuid-Soedan is het eerder de vraag hoe ze hun gezin tot kerst in leven houden… Met kerst vieren en herdenken dat Jezus werd geboren. Jezus, Hoop voor de volken en Trooster in elk verdriet. Juist in deze tijd willen wij die hoop en troost doorgeven aan mensen in nood. Mogen we op je rekenen?

Delen?

Altijd op de hoogte willen blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte