Geweldige opbrengst spaaractie basisscholen: 74.210 euro!

De spaaractie voor basisscholen is opnieuw een groot succes! In oktober spaarden 39 scholen door heel Nederland voor kinderen zoals Liliane in Rwanda. Bijna 6.000 kinderen kwamen in actie. Samen hebben ze het prachtige bedrag opgehaald van 74.210 euro!

We zijn ontzettend blij met dit resultaat. Extra motivatie voor de scholen was een mooie prijs voor de school met de meeste opbrengst per leerling. De school die heeft gewonnen is de Prins Willem-Alexanderschool in Waarder. Gemiddeld heeft elke leerling 41,54 euro opgehaald! Zij krijgen een bezoek op school van kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd cadeau.

Red een Kind besteedt 90 procent van de opbrengst aan projecten in Rwanda. We werken hier in verschillende gebieden aan een betere toekomst voor kinderen en gezinnen. En dat werkt! Zo hoeft Liliane niet meer uren te lopen naar school omdat er nu een school in de buurt is gebouwd. Ook konden haar ouders door deel te nemen in een spaargroep, stap voor stap sparen voor een beter huis. Dankzij de spaaractie kunnen we nog meer kinderen steunen!

Boeken voor school
Van het gespaarde bedrag mogen scholen zelf 10 procent besteden in de christelijke lokale boekhandel. Hiervoor werken we samen met BCB de branchevereniging voor christelijke boekhandels. Zo sparen we samen niet alleen voor kinderen in armoede maar ook voor meer leesplezier op school!

Delen?

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang via e-mail het laatste nieuws over de projecten en acties van Red een Kind

Ja! Houd mij op de hoogte